Çavuşoğlu'ndan ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararına tepki

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararına tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararına ilişkin olarak, "YPG'ye geçen her silah Türkiye için tehdittir." dedi.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, mevkidaşı Srdjan Darmanovic ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, YPG'ye geçen her silahin Türkiye için tehdit olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin YPG konusundaki tutumunun ABD tarafından iyi bilindiğini belirten Çavuşoğlu, "YPG ve PKK aynıdır, terör örgütüdür. Suriye Demokratik Güçleri içinde YPG de var, Arap kuvvetler de var. En son Tillerson bana, yüzde 60'dan fazlasının Araplar olduğunu, ılımlı Araplar olduğunu söyledi. Bizim de kendilerine tavsiyelerimiz oldu. Özellikle Rakka operasyonunda, SDG içinde YPG'lilerin ve Arapların ayrılması gerekiyor. Rakka'ya da Arap güçlerin girmesinde fayda var. Buraya ılımlı muhalif güçlerin takviyesinin yapılabileceğini söyledik. Operasyonun başarısı için de bu çok önemlidir. Çünkü Rakka, yüzde 99 küsur oranında Sünni Arap şehirdir. Dolayısıyla Suriye içindeki şehirlerin geleceğini de iyi planlamamız lazım. Yani DAEŞ sonrasını da planlamamız lazım. Eğer Suriye'nin sınır bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü destekliyorsak ve Suriye'nin istikrarını önemsiyorsak, özellikle Irak'ta yaptığımız hatalardan da ders alarak burada yanlış adımlar atmamamız lazım." dedi.

Çavuşoğlu, "YPG ve PKK, ikisi de terör örgütüdür, hiçbir farkı yoktur. Sadece adı farklıdır ve bunların eline geçen her silah, Türkiye'ye yönelik bir tehdittir. Daha önce YPG'ye verilen silahların Türkiye'de PKK'nın elinde yakalandığını sizlerle de paylaşmıştık. Bizim bu konulardaki düşüncelerimizi Amerikan yönetimi çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ayrıca tüm bu konuların Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın görüşmesinde de ele alınacağını kaydetti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.