Cazibe Merkezleri kapsamında DAKA bölgesinden rekor başvuru

Cazibe Merkezleri kapsamında DAKA bölgesinden rekor başvuru

DAKA’nın faaliyet gösterdiği TRB-2 Bölgesi’nden Cazibe Merkezleri Programı’na 3 binden fazla dosya ile başvuru yapıldı.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında başlatılan birinci başvuru çağrı dönemi sona erdi. Müracaatların sürdüğü beş haftalık dönemde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) beklenilenlerin üzerine 30 katı rekor başvuru geldi.

DAKA’nın faaliyet gösterdiği TRB2 (Van, Muş Bitlis, Hakkari) bölgesinde, ajansın yatırım destek ofislerinde kurduğu teknik yardım masaları aracılığıyla yatırımcılara danışmanlık yapılarak, yatırım dosyası başvuruları alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren DAKA Yatırım Destek Ofisinden Uzman Mustafa Turna, yapılan başvuru dosyaları değerlendirildikten sonra Kalkınma Bankası tarafından yatırımcılara dönüş yapılacağını söyledi.

4 katı kadar proje bekliyordu 30 katı geldi

3 binden fazla başvuru yapıldığını belirten Turna, bölge için sadece 4 katı kadar bir artış beklenirken, 30 katı kadar bir artış yaşandığını söyledi.

Turna, "3 binden fazla başvuru yapıldı. Kalkınma Bakanlığının açıkladığı 75 milyar TL dolayında toplam tutar talep edilmiştir. Ancak o açıkladığında henüz tüm paketler açılmamıştı. Şu anda yaklaşık 80-90 milyar TL dolaylarında bir kredi talebi var. Başvurular bunun çok aşağısında bekleniyordu. 1,1 milyar TL bütçe ile onun 4 katı kadar bir proje bekliyordu ama bunun 30 katı geldi." dedi.

Yapılan başvuru dosyaların Kalkınma Bankası ekiplerince değerlendirildikten sonra yatırımcılara dönüş yapılacağını ifade eden Turna, "Başvurulardan dolayı Kalkınma Bankası bunu hemen sonuçlandırıp dönüş yapamayacaktır. Kalkılma Bankası belli kriterlere göre gitmektedir. Dosyalar teker teker değerlendirilip puan verilerek açıklanacaktır. Bu da bayağı bir vakit alacak gibi görünmektedir. İlk bir ay içerisinde şahsen bir sonuç beklemiyoruz. İkinci ayda belki dönüşler başlar. Yapılan başvuru dosyaları değerlendirildikten sonra Kalkınma Bankası tarafından yatırımcılara dönüş yapılacaktır." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler