Ceberrut anlayış devam ediyor

Ceberrut anlayış devam ediyor

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı, Adana’da 2011 yılında İslami sivil toplum kuruluşu üyelerine yönelik yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınıp haklarında dava açılan 30 kişiden 24’üne çeşitli oranlarda cezalar verilmesine sert tepki gösterdi.

Adana’da İslami faaliyetlerde bulunan STK üyelerine yönelik 2011 yılında düzenlenen baskınlar sonucunda gözaltına alınıp haklarında dava açılan 30 kişiden 24’üne 115 yılı bulan cezaya çarptırılmasına HÜDA PAR Batman İl Teşkilatından tepki geldi.

2011 yılından bu yana devam eden dava sürecinde dün yapılan karar duruşmasında Adana’daki İslami STK üyelerine toplamda 115 yılı bulan hapis cezaları verildiği hatırlatılan açıklamada, “Balyoz, Ergenekon, darbe suçlarına tahliye ve ardından beraat veren mahkemeler, aynı hassasiyeti Müslümanlar için göstermiyor. Bu durum devletin zihin kodlarında ‘Ceberrüt Devlet Anlayışı’nın Müslümanlar söz konusu olduğunda değişmediğini, 28 Şubat sürecinin inananlar için bitmediğini bir kez daha gösterdi” denildi.

2011 yılında kumpaslar sonucu başlatılan sözde operasyonun bir sindirme aracı haline dönüştüğü belirtilen açıklamada, “Dindar kadroların başta olduğu bir iktidar döneminde yapılan zulümlere Hükümet organları neden sessiz kalıyor. Müslüman halkımız iktidar kadrolarının bu sessizliği karşısında onları da bu suça ortak olarak görecektir. Bu sessizlik devam ettiği sürece iki cihanda da bu vebalden kurtulamayacaklardır” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler