Çeçenistan'da çatışma, bir mücahid şehid edildi

Çeçenistan'da çatışma, bir mücahid şehid edildi

3 ay önce mücahitlere katılarak Rus yanlısı rejime karşı mücadele veren Musa Makhashev adlı çeçen direnişçi, ailesini ziyaret etmek amacıyla geldiği başkent Caharkale'de şehid edildi.

CAHARKALE - Rus işgali altındaki Çeçenistan'da kukla rejimin mücahidlere yönelik saldırıları devam ediyor. 3 ay önce mücahitlere katılarak Rus yanlısı rejime karşı mücadele veren Musa Makhashev adlı çeçen direnişçi, geçtiğimiz günlerde ailesini ziyaret etmek amacıyla geldiği başkent Caharkale'de şehid edildi.

 

Çeçenistan'dan aldığımız bilgilere göre, Çeçenistan'ın başkenti Caharkale'de ailesini ziyaret etmek amacıyla dağdan inen Musa Makhashev adlı çeçen mücahidin eve geldiğini haber alan Rus yanlısı rejimin güvenlik güçleri, mücahidin bulunduğu eve baskın yaptı. Evden ani manevrayla uzaklaşabilen mücahid Caharkale'nin başka bir mahallesinde sıkıştırıldı ve çatışmak zorunda kaldı. Çatışma yerine çok sayıda yerel güvenlik güçleri sevk edildi. İçişlerinden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerinden 4 kişi yaralandı 2 kişi öldü. Mücahid elindeki tüm mühimmat bitene kadar karşılık verdi ve sonunda şehid edildi.

 

3 çocuk babası Musa Makhashev, 3 ay önce mücahitlere katılmıştı. Mücahitlere katılmadan önce Caharkale'de kendi işini kurmuş ve ailesini geçindiriyordu. Ancak, her gün çeşitli bahaneler uydurarak Musa'dan vergi adı altında para istemeye başlayan Rus yanlısı güvenlik güçleri ve belediye memurlarına karşı hiç bir şey yapamayan Musa çaresiz kalmıştı. Aylık ödenmesi gereken meblağ kazancından daha fazla idi. Musa da haksızlık karşısında daha fazla dayanamayıp Mucahitlere katılmıştı. Güvenlik güçleri Musa'nın işyerine elkoydu ve kendileri işletiyorlar.

Musa'nın naaşı bugün mezarlığa gömülmek şartıyla aileye verildi. Cenaze defnedildikten sonra ailenin de sürgün edileceği gelen bilgiler arasında.
(Riyad Makaev / İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.