Çeçenistan'da İsrail Tarzı Cezalandırma

Çeçenistan'da İsrail Tarzı Cezalandırma

Rus işbirlikçisi Kadirov İsrail'in yaptığı gibi eylemlere katılan direnişçilerin ailesine ait evleri yaktı.

Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen eyleme katılan direnişçilerin evlerinin yakıldığı belirtildi. Rus yanlısı Ramazan Kadirov, bu uygulamasıyla İsrail’i örnek aldığını göstermiş oldu. Siyonist yönetim de eylemlere katılan Filistinlilerin ailesine ait evleri yakıp yıkıyor.

Moskova merkezli "Memorial" insan hakları kuruluşu Grozni'de düzenlenen eylemde katledilen direnişçilerin yakınlarına ait evlerinin yakılmasını belgelerle ortaya koydu. Kuruluşa göre Çeçenistan'da 4 Aralık Grozni'de düzenlenen eylemde katledilen direnişçilerin akrabalarına ait altı ev 6-7 Aralıkta ateşe verildi.

Daha önce Kafkas Uzel Ajansı da direnişçilerin akrabalarının evlerinin yakıldığını duyurmuştu. Rus insan hakları kuruluşu böylece haberi doğrulamış oldu. Kafkas Uzel, Çeçenistan güvenlik güçlerinin 6 Aralık’ta Açhoy-Martan ilçesindeki Yandı köyünde direnişçilerin yakınlarına ait üç evin ateşe verildiğini haber vermişti. 7 Aralık’ta yine aynı şekilde direnişçilerin yakınlarına ait 4 evin ateşe verildiği bildirildi.

Rus yanlısı Ramzan Kadirov direnişçilere karşı saldırıda yakınlarını cezalandırmayı politika haline getirdi.

İsrail de saldırılara katılan Filistinli eylemcilerin yakınlarına ait evleri yıkıyor. En son geçtiğimiz günlerde aracıyla bir tramvay istasyonu eylemini yapan Filistinlinin ailesinin evi yakılmıştı. Kadirov’un da aynı uygulamayı sürdürmesi “İsrail’i örnek aldığı” şeklinde yorumlara neden oldu.

Dünya Bülteni

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler