Celal Talabani Kürdistan'a döndü

Celal Talabani Kürdistan'a döndü

Berlin Tegel Havalimanı’ndan öğle saatlerinde havalanan Irak Cumhurbaşkanı Talabani’yi taşıyan özel uçak akşam saatlerinde Süleymaniye Havaalanı'na indi.

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Celal Talabani, Almanya’daki tedavisinin tamamlanmasının ardından Güney Kürdistan'a döndü.

Kürt kaynaklar, Talabani’yi taşıyan özel uçağın öğle saatlerinde Berlin Tegel Havalimanı’ndan havalandığını ve Süleymaniye’ye hareket ettiğini duy.urdu. Talabani, TSİ 18 civarında Süleymaniye'ye indi. Talabani’ye özel sağlık ekibinin yanı sıra, oğlu Pavil Talabani ve sekreteri Haraz Şeyh Cengi bu yolculuk esnasında eşlik ediyor.

Almanya’daki tedavisi boyunca gazetecilerin karşısına çıkmayan Talabani’nin, Berlin’den ayrılışı sırasında da görüntü alınmasına izin verilmedi.  

Başkent Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Celal Talabani, 22 Aralık'ta ambulans uçakla Almanya'nın başkenti Berlin'e sevk edilmişti.

Bölgedeki bazı kaynaklar Talabani'nin tekerlekli sandalye ile taşındığını ifade ediyor. Talabani'nin tekerlekli sandalye kullanması akıllara Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'yı getirdi. Buteflika da Fransa'daki tedavisinin ardından ülkesine tekerlekli sandalye ile dönmüş ve ülkeyi bu şekilde yönetmeye devam etmişti. 

Süleymaniye'ye inen Talabani'yi aksi şekilde uyarı ve çağrı yapılmasına rağmen, binlerce taraftarı havaalanında karşılamak için toplandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.