"Cennetten tekrar dünyaya dönmüş gibiyiz"

"Cennetten tekrar dünyaya dönmüş gibiyiz"

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu'nun Umre kafilesi yurda dönüş yaptı. Yakınları ve sevenleri tarafından tekbirlerle karşılanan Umrecilerin sevinç ve heyecanları gözlerinden okunuyordu.

İSTANBUL- İki hafta önce Umre ziyareti için kutsal topraklara giden İnzar Hac ve Umre Organizasyonu'nun Umre kafilesi gece geç saatlerde yurda döndü. Umre’den dönen kafileyi, yakınları ve sevenleri tekbirlerle karşıladı. Büyük bir heyecan ve mutluluğun gözlerinden okunduğu Umreciler, yaşadıkları sevinci ‘Anlatılmaz ancak yaşanır’ şeklinde dile getirdiler.

 

Bizler de İLKHA olarak umrecilere mikrofon uzatarak görüşlerini aldık. İşte o Umrecilerin Umre dönüşü düşünceleri;


Doğruhaber Gazetesi Genel Koordinatörü Abdullah Aslan:
Mukaddes topraklardan ayrılmanın hüznü ve burukluğunu yaşıyorum. Ama şu anda buradaki dostlara kavuşmanın mutluluğunu da yaşıyorum aynı zamanda. Oradaki maneviyatı anlatacak olursam şimdiye kadar böyle bir atmosfere şahit olmadım. Orada Mescidi Haram’ın havası, oradaki ibadetlerin havası bambaşkaydı gerçekten. Orada elde edilen haz hiçbir yerde elde edilemiyor, hissedilemiyor. Netice itibarı ile Allah’ın evine misafir oluyorsunuz. Ve gecenizi gündüzünüzü orada geçiriyorsunuz. Yani hiçbir şekilde işte ‘Şu saate eve gideceğim’ demiyorsun. Gece milyonlarca insanı ayakta olduğunu ve âşıklar gibi Kabetullah’ın etrafında olduğunu görüyorsunuz. Oradaki havayı gerçekten teneffüs etmek gerek böyle anlatmakla kesinlikle oradaki havayı tarif edemezsiniz. Çok mutluyuz. Allah u Teâla böyle bir yolculuğu, ibadeti ziyareti nasip ettiği için bundan dolayı Allah’a çokça hamd ediyoruz. Ayrıca kardeşlerimize ve bütün Müslümanlara böyle yerlere gitmeyi nasip etsin. Biz oralarda iken gerçekten İslam âlemini de unutmadık. Bütün ibadetlerimizde hatta bütün tavaflarımızda Müslümanlara dua ettik. İslam âleminin birlik ve beraberliği için dua ettik. Müslümanların akan kanlarının durması için dualarda bulunduk. Orada dünyalık hiç bir şeyi hatırlamıyorsunuz. Bütün programınız, Namazdır, Tavaftır, ibadettir…

 

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu ile Peygamber Sevdalıların ortaklaşa gerçekleştirdiği bir organizasyonla gittik. Ama gerçekten programlar ancak böyle olur. Yani arkadaşlarımız öyle bir program hazırlamışlardı ki yürümekten, gezmekten ayaklarımız şişiyordu. Hep ibadetle Peygamber S.A.V ve Sahabelerin kaldıkları yerleri ziyaret etmekle kesinlikle ayaklarım şişti. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Gerçekten doyurucu bir program düzenlediler ve herkes memnun olarak ayrıldı. Daha önce başka vesileler ile Umre yapanlar, böyle dolu dolu bir program yaşamadıklarını dile getirdiler. Emeği geçen bütün kardeşlerime tekrar teşekkür eder Allah razı olsun diyorum.
İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Marmara Temsilcisi Abdurrahman Yıldız:
Duygularımızı kelimelerle ifade edemiyoruz. Yani bu durum anlatılmaz ancak yaşanır. Hem kalabalık olmamız hasebiyle hem de Umre sezonu olduğu için baya bir yoğun geçti. Grubumuzdaki arkadaşların da yardımıyla düzen içinde çok güzel bir Umre programı gerçekleştirdik. 


Duygularını aktarırken hüzünlenip ağlayan Seve Çelik teyzemiz:
Gerçekten çok güzeldi. Sanki cennete girmiş gibiydim. Allah’ın evinde olmak Peygamber S.A.V gittiği yerlerde olmak çok güzeldi. Sahabelerin olduğu yerleri gezdik. Ne mal, ne dünya, ne evlat hiçbir şey aklıma gelmedi. Sanki orası bir cennetti ve oradan çıktık tekrar dünyaya geldik gibi bir duygu oldu. Başka bir dünyaya gelmiş gibi hissediyorum kendimi. Bizimle beraber gelen Müslümanlar ile birer aile gibiydik. Allah düzenleyenlerden razı olsun.

 

Yusuf Kayacan:
Allah’a hamd olsun çok güzel bir program geçirdik. Özellikle burada İnzar organizasyonuna ve değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde dolu dolu bir Umre yaptık. Sohbetlerimiz olsun, gezdiğimiz mekânlar olsun her şeyi doyasıya gördük ve yaşadık.

 

İbrahim İnal:
İnzar Turizm’e yaptığı bu güzel Umre programından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Herkesin bu duyguları yaşaması gerektiğini düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum. İnsanlar buldukları ilk fırsatta gidip oraları görsünler. O kutsal mekânlarda tüm dünya Müslümanlarına dualar ettik ve rabbimize yalvardık.

 

Hamza Kadinan:
Bize o kutsal toprakları görmemizi sağlayan Allah’a Hamd olsun. Peygamber Efendimizin yaşadığı, gördüğü, yürüdüğü yerleri bizler de gördük. Bunun için çok sevinçliyiz ama oralardan geldiğimiz için de çok hüzünlüyüz.

 

Ali Bulut:
Bizleri kendisine misafir kabul eden Allah’a hamd olsun. Allah u Teâla’nın beytini ziyaret ettik ve Allah’a söz verdik. İnşallah bundan sonra nefsimize, şeytana ve insanlara kul olmayıp sadece Allah’a kul olacağımıza dair söz verdik. Medine’ye gidip gezdik ziyaret ettik. Hz Ebubekir’i (RA) ziyaret ettik ve onun gibi olup boş konuşacağımıza ağzımıza taş koyacağımıza, Hz. Ömer’i (RA) gezdik ona da şu sözü verdik. Ana babamız dahi olsa adaletle hükmedeceğimize dair sözleştik. Hz. Osman’ı (RA) gezdik ve onun gibi hayâ timsali olacağımıza dair söz verdik. Hz Ali’yi ziyaret ettik ve onun gibi gece ibadetlerimize sarılacağımıza dair söz verdik. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.