Çermik Fatih Camisi bitme aşamasında video

Çermik Fatih Camisi bitme aşamasında video

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Fatih Camisi bitme aşamasına geldi. Bir ay içerisinde ibadete açılacak olan Fatih Camisi duyarlı vatandaşların yardımlarını bekliyor.

Fatih camisinin 2013 yılının Kasım ayında temelinin atıldığını, yaklaşık olarak 1 yıldır camii inşaat çalışmasını çeşitli nedenlerden dolayı yapamadıklarını söyleyen Fatih Cami İmam Hatibi İbrahim Halil Kılıç,’’ Bir yıl içerisinde yapımına başladığımız cami inşaatını bitirme aşamasına geldi.


Camimiz bin  kişinin bir arada namaz kılabileceği bir kapasiteye sahiptir. Camimizin alt tarafı Kur’an kursu, bayan mescidi, üst kat ve bir de mahfil bölümü bulunmaktadır. Bitme aşamasında olan camimizin halılarını aldık, laminat parkesini döşedik, onun haricinde şu an elektrik çalışmasının başlattık, kapılarımızın siparişini verdik. Borçlarımız bulunmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz.”  şeklinde konuştu.

Cami Derneği Başkanı Mehmet Aslan ise şunları söyledi: ”Dernek yönetimi olarak herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getiriyor. Bu kadar kısa bir sürede camimizin bitme aşamasına gelmesi takdire şayandır. Allah tüm hayırsever kardeşlerimizden razı olsun. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Fatih camisi günümüz şartlarına uygun bir şekilde ses sistemi, kamera ve internet sistemi ile donatılmıştır. Bu konuda ne gerekiyorsa en iyisini yaptık ve malzemenin en kalitesinden aldık. Yani sağlam malzemeyi kullandık. Allah nasip ederse bir ay içerisinde camimiz ibadete açılacaktır.’’ İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.