Çermik Halkı Hakaret Filmini Lanetledi (Foto)

Çermik Halkı Hakaret Filmini Lanetledi (Foto)

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde faaliyette bulunan Köprü Der, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla Hz Muhammed'e (sav) hakaret içeren filmi ve filme destek veren ABD ve İsrail'i lanetledi.

DİYARBAKIR - Çermik'te faaliyette bulunan Köprü Der, ABD'de çevrilen ve Hz Muhammed'e (sav) hakaret içeren filmi kınamak amacıyla öğle namazını müteakip merkez Hanbaşı Camii önünde basın açıklaması yaptı. Halkın da destek verdiği açıklamada çirkin film ve filme destek veren ABD ve İsrail lanetlendi.

 

"Filmi ve Arkasındaki Zihniyeti Kınıyoruz"
Basın açıklamasını okuyan Seyfettin Yiğit, filmi ve arkasındaki zihniyeti kınamak ve peygambere sadakatlerini göstermek için toplandıklarını belirterek, "Tarih boyunca hak ve batıl mücadelesi süresince küfür ehli peygamberlere çeşitli hakaret ve saldırılarda bulunmuş, hatta Yahudiler daha ileri giderek peygamberleri katletmişler ve Allah'ın lanetine uğramışlardır. Küfrün İslam'ın kutsal değerlerine saldırıları yeni olmadığı gibi son da olmayacaktır. Bu kâfirler ve işbirlikçileri Selman Rüşti ile peygamberimize hakaret ettiler, Danimarka'da karikatürlerle saldırdılar, Afganistan'da Kur'an'ın hürmetini çiğnediler, Amerika'da papaza Kur'an-ı yaktırdılar. Büyük şeytan Amerika ve Siyonist İsrail İslam coğrafyasını kan gölüne çevirmişlerdir" dedi.

 

"Hz. Muhammed (sav) Canımızdan Daha Kıymetlidir"
Kalbinde zerre miktarı iman olan her Müslüman'ın bu olaya İslami ölçüler çerçevesinde tepki verip, peygamberine olan sevgi ve saygısını ortaya koyması gerektiğini ifade eden Yiğit, şöyle devam etti: "Ey şeytani ittifak içinde olanlar! Bilin ki, kurduğunuz bu tuzaklara karşı Allah da size karşı tuzak hazırlamıştır. Hz. Muhammed (sav) bize canımızdan daha kıymetlidir. Allah (cc) O'na habibim demiştir. O'nun yolunu takip edenleri müjdelemiş, düşmanlık besleyenleri de dünyada rezil etmiş, ahirette de çetin bir azapla cezalandıracağını buyurmuştur."

 

"Son Nefesimize Kadar Peygamberimize Bağlı Kalacağız"
Filmi yapanlara tek kelime etmeyen ve onlara taziyelerini bildiren, Siyonist dostlarını incitmemek için dikkatli davrananlara, Allah'ın (cc) Kur'an-ı Kerim'de 'Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyiniz" diye emrettiğini dile getiren Seyfettin Yiğit, "Ey Müslümanlar! İslam, Kur'an ve Hz. Muhammed (sav) bizim kutsallarımızdır. Bunlara sahip çıkalım. Bu filmin yapımında katkısı olan herkesi lanetliyoruz. Son nefesimize kadar peygamberimize bağlı kalacağımızı ilan ediyoruz" dedi. (Mehmet Akarsu - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.