Çermik Köprü-Der de Mekke Fethini Kutladı

Çermik Köprü-Der de Mekke Fethini Kutladı

Mekke Fethinin yıldönümü münasebetiyle Çermik Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köprü-Der), bir program düzenledi.

DİYARBAKIR - Mekke'nin Fethi Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde de kutlandı. Çermik Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köprü-Der), dernek binasında düzenlediği programda Zeynel Karaaslan bir konuşma yaptı.


Mekke'nin fethedilmesiyle Hz. Peygamberin Kâbe'nin etrafındaki 360 kadar putu kırıp Kâbe'yi temizlediğini ifade eden Karaaslan şunları söyledi, "Bir Cuma günü Mekke fethedilmiş, halk Harem-i Şerifte toplanmıştı. Vaktiyle Hz. Resulullah'a vermiş oldukları eziyetleri hatırlayarak Allah Resulünün nasıl bir intikam alacağını düşünüyorlardı. Ama Peygamberimiz şefkat göstererek onları affetti ve 'Bende size Yusuf'un kardeşlerini dediği gibi; bugün size geçmişten dolayı bir azarlama yoktur. Haydi, gidiniz hepiniz serbestsiniz.' Mekke-i Mükerreme'deki erkekler, kadınlar akın akın gelip Müslüman oldular. Büyük bir inkılâp meydana gelmişti. O zamana kadar taşlara, ağaçlara tapanlar şimdi yalnız Allah'ı Teâlâ'ya tapmaya başlamışlardı. Resulullah'a düşman olanlar, şimdi onu kendi canlarından daha fazla seviyorlardı." (Mehmet Akarsu - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler