Çermik Müftülüğünden Kur’an Kursu için kermes video

Çermik Müftülüğünden Kur’an Kursu için kermes video

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, müftülük tarafından Kur’an Kursu için kermes düzenlendi.

Çermik ilçe müftülüğü tarafından İkbal Kız Kur’an Kursu öğrencileri yararına belediye meydanında kermes düzenlendi. Kermesin Cuma gününe kadar açık olacağı bildirildi. Çermik ilçe müftüsü Hüseyin Gargı, Cuma gününe kadar kermes etkinliğinin süreceğini ve kermesten elde edilen gelirin tamamının İkbal Kız Kur’an Kursundaki öğrencilerin yararına olacağını söyledi.

Çermik Müftüsü Hüseyin Gargı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek, “Bu etkinliklerin ilki olarak Pazartesi gününden itibaren kermes açılışını yaptık. Yatılı hafızlık kız Kur’an kursu öğrencileri yararına kermes açılışını gerçekleştirdik. Bu gün öğleden sonra ise merkez Hanbaşı Camisinde, ilçemiz ve köylerinde olan kız Kur’an kursu öğrencileri arasında iki kategoride Kur’an- Kerimi güzel okuma ve bilgi yarışması yaptıracağız. Yarışma sonucu birinci gelen öğrencilerimize çeyrek altın, ikinci gelen öğrencilerimize 100 lira ve üçüncü gelen öğrencilerimize de 50 lira ödül vereceğiz.” dedi.

Çeşitli etkinliklerinin olacağını söyleyen Gargı, “Perşembe günü öğle namazını müteakip, din görevlilerimizin eşlerine Kur’an Kursu binasında yemek vereceğiz. Ondan sonra ise Hz Hüseyin Camisinde ilden gelen vaize Fatma Adsoy, bayanlara yönelik sohbet düzenleyecek. Asıl programımız Cuma günü saat 18.00 de Çermik Anadolu lisesinin bahçesinde halka açık Kutlu Doğum etkinliği olacak. Etkinliğe konuşmacı olarak Elazığ-Harput Halk Eğitim Müdürü Celal Sürgeç Hocamızı çağırdık. Bunun haricinde Çermik Müftülüğümüzün imamlardan oluşturduğu ilahi ekibi güzel ilahi ve ezgiler söyleyecekler.” ifadelerini kullandı.

Bu seneki Kutlu Doğum haftasının konusunun Diyanet İşleri Başkanlığınca ‘Hz Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’  olarak belirlendiğini söyleyen Gargı, “Bugün Güneydoğuda çeşitli oyunlar oynanıyor. Fırat ve Dicle arası Yahudiler için mutlaka alınması gereken yerler olarak kabul edilen yerlerdir. O yüzden bütün oyunlarını bu bölgede oynuyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar Türküyle, Kürdiyle, Çerkeziyle, Arabıyla bu bölgede yaşayan insanların hepsinin birlikte nasıl yaşadığını anlatacağız. Peygamber Efendimiz (sav) Medine’de Yahudilerle, Hristiyanlarla ve müşriklerle nasıl bir arda yaşamış, sayıları az olmalarına rağmen nasıl bir devlet kurup onları nasıl idare ettiğini, dilimiz döndüğü kadar anlatacağız. Programımız kutlu olsun, Allah Teâlâ Peygamberimizin şefaatine bizleri nail eylesin. Onun nurlu yolundan ayırmasın. Selam olsun hak yolunda bir vücut gibi olanlara ve selam olsun Allah yolunun müdavim yolcularına.’’ şeklinde konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.