Çermik'te Hz Hüseyin ve Kerbela etkinliği

Çermik'te Hz Hüseyin ve Kerbela etkinliği

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Köprü-Der, Hz. Hüseyin ve Kerbela'yı anma ve anlama etkinliği düzenledi.

DİYARBAKIR- Çermik ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Köprü-Der, hizmet  binasında gerçekleştirdiği Hz. Hüseyin ve Kerbela’yı anma ve anlama etkinliği yatsı namazından sonra başladı. Etkinliğe derneğin üye ve gönüllülerinin yanı sıra,  vatandaşlar katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Köprü-Der  yetkililerinden Ahmet Yüksel, Muharrem ayında yaşanan önemli hadiselerden biri olan Kerbela olayını iyi anlamak gerektiğine vurgu yaptı.

 

Yüksel konuşmasında, “Kerbela hadisesinin Tarih bilgisi çok önemlidir. Fakat tarih bilinci ondan önemlidir. Bilgi olmayınca haliyle bilinç te olmuyor. Hicri  takvim, neredeyse toplumda tamamen kalkmış durumda. Hicri takvimde sadece Ramazan ayını biliriz de, onun  da hicri takvime göre olduğunu bilmeyiz. Bu gün Muharrem’in 10’u, Kerbela matemi. Hz. Hüseyin’in ve yarenlerinin katledildiği bir gün. Yani aşure günü. Aşure günü deyince aklımıza sadece aşure tatlısı gelmemelidir. İslam tarihinin önemli noktalarından biri olan aşure gününde, çok mühim olaylar olmuştur. İlk insan ve ilk Peygamber olan Hz. Adem’in tövbesi bu günde kabul ediliyor. Hz. Musa’nın Tur dağına çıkması, Hz. Nuh’un gemisinin karaya oturması gibi çok önemli hadiseler bu günde yaşandı. Bizim için asıl önemli olan Hz. Hüseyin ve yarenleri bu gün şehit ediliyor.

 

Yezidİslami endişesi taşımayan nefsine göre yaşayan biriydi. Yezit, Hz. Hüseyin’den biat almak istiyordu. Hz. Hüseyin ise dünyalık peşinden koşan Yezid’e biat etmedi. Sonrasında Kerbela’da Yezid ordusu tarafından, Hz. Hüseyin ve yarenleri şehit ediliyor. Hz.Hüseyin’in mesajını kardeşi Zeynep aktarmıştır. Hz.Hüseyin’in mesajını iyi anlamak gerekir. Ölmek ile zillet altında yaşamak arasında seçim yapması gerektiğinde şehadeti seçerek, ’Zalimin gölgesi altında yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim. Benim kıyamım makam, mevki ve dünyevi bir şey değildir asla. Ben ceddim Rasulullah ve babam Ali yolunu sürdürmek, marufu emretmek ve münkerden nehy etmek için, mazlumların haklarını savunmak için kıyam ediyorum.’ diyerek bu uğurda canını verdi.”  İfadelerine yer verdi.

 

Etkinlik ilahi sanatçısı Mehmet Akarsu’nun  Kerbela ilgili seslendirdiği   ilahilerle son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.