Çermik'te Kerb-u Bela Tiyatrosuna Yoğun İlgi

Çermik'te Kerb-u Bela Tiyatrosuna Yoğun İlgi

Çermik Köprü-Der tarafından Aşure günü ve Hz Hüseyin'in Şehadet yıldönümü münasebetiyle Kerbela etkinliği düzenlendi.

DİYARBAKIR - Çermik'te faaliyet yürüten Köprü-Der tarafından aşure günü ve Hz Hüseyin'in şehadet yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından "Kerb-u Bela" tiyatrosu sahnelendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte salon hınca hınç doldu.

18.30'da Yıldız Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlik Mehmet Koçer Hoca'nın okuduğu Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı.

Akabinde Çermik Köprü-Der başkanı Recep Yüksel Hoca giriş konuşması yaptı. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Recep Hoca; "Derneğimiz; Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mağdur ve mahrum bırakılmış olan halkımızın toplumsal bir silkinişle yeniden kalkınması ve inşası yolunda faaliyetlerini sürdürmektedir." dedi. Kerbela Hadisesine de değinen Recep Hoca; "Kerbela'da Hz Hüseyin'i şehit eden Yezid ve zihniyeti, bugün de İslam Beldelerini Kerbela'ya çevirmiş durumdadır" dedi.

Recep Yüksel Hoca'nın konuşmasından sonra Ergani İlahi grubu tarafından Aşure günü ve Hz Hüseyin'le ilgili ilahiler okundu.

İlahilerden sonra Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından Kerb-u Bela Tiyatrosu sahnelendi. Büyük bir dikkatle izlenen tiyatro gösteriminde kimi vatandaşların gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Tiyatro gösterimi sırasında sık sık tekbirler getirildi. Etkinlik, Çermik Köprü-Der Sekreteri İdris Kaçmaz Hoca'nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Mehmet Akarsu, Veysi Buran - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler