Çermik'te Muhammedi Sevda (Foto)

Çermik'te Muhammedi Sevda (Foto)

Çermikte faaliyet yürüten Köprü-Der tarafından düzenlenen etkinlik binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Said Şahin, "Peygamber bir aşktır,bir özlemdir." dedi.

DİYARBAKIR - Çermik'te faaliyet yürüten Çermik Köprü-der Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Çevre ilçe ve köylerden yoğun bir katılımın olduğu etkinlik 13.30'da başladı. Miting alanında düzenlenen etkinlikte Seyfettin Yiğit Hoca, kısa bir giriş konuşması yaptı. Akabinde Remzi Büyükbayram Hoca'nın okuduğu Kur'an-i Kerim tilavetiyle etkinlik başladı. Kur'an tilavetinden sonra sahne alan Grup Vuslat sanatçıları birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler.

 

Adem Gem ve Halit Doğan'ın okuduğu Kürtçe Mevlid katılımcılar tarafından büyük bir hürmetle dinlendi. Katılımcılar mevlide salâvatlarda eşlik etti.

 

Peygamber Bir Aşktır, Bir Özlemdir
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Said Şahin, Peygamber sevgisi konusuna değindi. Şahin; "Peygamber bir aşktır, bir özlemdir. O'ndan önceki Peygamberler onu müjdelemiş, O'ndan önceki kavimler onu görmek için yanıp tutuşmuşlardır. O'nun aşkı 1400 yıldır canlıdır. Hac ve Umre'ye gidenler Peygamberin kendisini değil, kabrini görerek kendilerinden geçiyor, gözyaşlarına boğuluyorlar. Biz burada O'nun sevgisiyle toplandık. Onu sevmekle kurtuluşu kazanıyoruz. Bizlerin O'nu sevmeye ihtiyacı vardır. Çünkü Allah (cc) O'nu sevmiştir. Sadece insanlara değil, meleklere, taşa-toprağa, herkese onu sevdirmiştir. O, Allah (cc) tarafından sevilmiş ve övülmüştür." dedi.

 

Peygamberin Şanı Yücedir, Onu Seven Yücelir; Onu Sevmeyen Zelil Olur
"O'nun şanı yücedir. Her gün beş vakit minarelerden Allah (cc)'ın adıyla birlikte O'nun ismi de yüceltiliyor. O'nu sevenler yücedir, O'na tabi olanlar yücedir. O'na düşmanlık edenler Kral olsa da, kavimlerinin reisleri olsalar da alçalırlar."

 

Sahabelerin Resulullah'a olan bağlılığına da değinen Said Hoca; "Uhud savaşı sonrası babası, evladı, kocası ve kardeşi olmak üzere 4 yakının kaybeden Hz Sümeyra'nın Resullah'a bağlılığı güzel bir örnektir. O, yakınlarının şehadet haberini aldığı halde; Resulullah sağ ise hiçbir kederin önemi yoktur, demiştir. Ondan sonrada nice Sümeyra'lar gelmiş ve Anam-babam sana feda olsun ya Resulullah demişlerdir. " dedi.

 

Peygamber sevgisinin insanı yücelttiğine değinen Said Hoca; "Bilal-i Habeşi bir köle idi. Ondan önce ve sonra yüz binlerce köle gelip geçtiği halde tarih Hz Bilal'i günümüze kadar taşımıştır. Bilal Resulullah'a tabi olduğu için Allah (cc) onu şereflendirdi ve bizler de onun ismini çocuklarımıza vererek onu yüceltiyoruz. "

 

"Ama Bilal'i parayla satın alanlar, ona işkence edip dinine düşmanlık yapanlar kavminin büyükleri oldukları halde Allah (cc) onları zelil edip boyunlarını vurdurup cehenneme yuvarlamıştır. Ey çağın ebu cehilleri! Eğer Muhammedilere düşmanlık ederseniz, siz de evvelinizdeki ebu cehiller gibi olursunuz" dedi.

 

Said Hoca son olarak; "Eğer onun hayatını okur, öğrenir, yaşar ve zorluklara, belalara, işkencelere, iftiralara göğüs gerersek ve Allah (cc)'a varıncaya kadar bu sevdayla yaşarsak Allah (cc) bizi de kurtuluşa erdirir." dedi.

 

Said Şahin'in konuşmasından sonra sahne alan Çermik Köprü-der Kız ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler.

 

Etkinlikte Kutlu Doğum gününe kadar okunan hatim, salâvat ve surelerin sayısı katılımcılarla paylaşıldı.

 

Kutlu doğum etkinliği, Çermik Köprü-der başkanı Recep Yüksel Hoca'nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Veysi Buran - İLKHA)

 

"Çermik Muhammedi Sevdaya Lebbeyk Dedi" Foto Galerisi İçin Tıklayın

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.