Çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaştı

Çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaştı

Batman Valisi Hulusi Şahin, doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, çarpık kentleşme, sanayi atıklarının çevreye saçılması sonucunda çevre sorunlarının insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaştığını söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Dünyanın son yüzyıldır bilim ve teknolojide görülmemiş bir hızda gelişme ve ilerlemeye sahne olduğunu belirten Şahin, “Küresel ölçekte yaşanan bu gelişmeler, bir takım yan etkileri ile çevre üzerinde telafisi neredeyse imkansız tahribatlara yol açmakta ve insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır. Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, çarpık kentleşme, sanayi atıklarının çevreye saçılması sonucunda çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Bütün bu olumsuz gelişmelere tepki olarak gelişen çevreci hareketlerin ortak gayesi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır.” dedi.

Açıklamasının devamında Şahin, “Bu doğrultuda, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunularak kirlenmenin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve arttırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir. Eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının işbirliğinde yürütülecek çalışmalarla, içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, bilinçsizce tükettiğimiz kaynakların insanlığın geleceği için taşıdığı önemi tüm vatandaşlarımıza anlatmamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak gerektiğini vurgulayan Şahin, “Temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya ve yeşil bir Türkiye, yeni nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras olacaktır. Doğal kaynakların ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.