Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki minik öğrencilere karne dağıttı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki minik öğrencilere karne dağıttı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Diyarbakır'da minik öğrencilere karne verdi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Kayapınar Minikler Anaokulu'nda karne dağıtım törenine katılarak minik öğrencilere karnelerini verdi.

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başlaması dolayısıyla Diyarbakır'da düzenlenen karne dağıtım törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Kayapınar ilçesindeki Minikler Anaokulu'nda yapılan karne dağıtım töreninde Bakan Özhaseki, minik öğrencilerle bir araya gelerek karne ve çeşitli hediyeler verdi.

Özhaseki, "Bugün geldiğimiz güzelim Diyarbakır'da karne günü olduğunu öğrenince sayın valimizle birlikte bu okula bir ziyaret yapmak istedik. Gelirken yolda aldığımız rakamlar son derece sevindirici yüzde 98'lerde okul açma oranı var. Bundan son derece mutluluk duyuyoruz. Çünkü her işin başı eğitim. Eğer siz eğitimi bu yaşlarda doğru ve bilimsel esaslar okumuş vaziyette çocuklarımıza verirseniz çok büyük faydalar bekleyebilirsiniz. Ama eğitimi veremezseniz başka batıl inançlarla kafalarını doldurursanız veya daha sonra ortaya çıkan bir takım terör örgütlerinin güdümüne girecek şekilde boş bırakırsanız. Bir şey beklemek doğru olmaz." dedi.

Eğitimin her işin başı olduğunu dile getiren Özhaseki, "Eğer eğitimi insanoğluna doğru şekilde verirseniz, bu iyilik olarak gelişmişlik, refah, kalkınma ve bütün sanat olarak karşınıza çıkar. Allah korusun, bunu vermezseniz kötülük verirseniz, cahillik bırakırsanız bu da karşınıza her zaman tatbiki kötülük, cehalet, sevgisizlik, gerilik olarak döner. O yüzden eğitime son derece önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler