Ceyhan "Kurtuluş önderi"ne bağlı

Ceyhan "Kurtuluş önderi"ne bağlı

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye Ceyhan İlim-Der tarafından "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" konulu bir kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

ADANA - Adana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Ceyhan İlim-Der tarafından Cuma semt pazarı alanında düzenlenen "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" konu başlıklı kutlu doğum etkinliği coşkulu bir şekilde gerçekleşti.
Etkinlik 6 Ocak Mahallesi İmamı Halil Özdoğan'ın Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Grup Kervan'ın peygamber (sav) adına bestelenmiş ilahi ve ezgileri seslendirmesinden sonra, Grup Hicran tarafından mevlidi şerif okundu.

 

Ardından peygamber sevdalısı küçük kızların okuduğu şiirle duygulu anlar yaşanırken, hava sıcak olmasına rağmen halkın coşkuyla peygambere salavat getirmeye devam etmesi gözlerden kaçmadı.

 

Hz. Muhammed'i (sav), tek kurtuluş umudu olarak görüyoruz

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Yahya Oğraş, peygamber efendimize salat u selam getirdikten sonra, "Değerli peygamber aşıkları, kutlu doğum sevdası Türkiye de Anadolu'nun hemen hemen her tarafında köylerden, ilçelerden sel gibi büyümekte, akın akın ziyade olmaktadır. Bizler Hz. Muhammed'i (sav), tek kurtuluş umudu olarak görüyoruz" dedi.

 

Peygambere sadakati sünnetine tabi olarak göstermeliyiz

Konuşmasının devamında peygambere inanmanın gerekliliğine değinen Orgaç, "Eğer biz onun gibi yaşamıyorsak, onun sünnetini ihya etmiyorsak, o zaman biz ona nasıl iman etmiş oluyoruz? Ona olan iman sadakatimizi sünnetine tabi olarak göstermek zorundayız" ifadelerini kullandı.
Peygamber sevgisini kimse sansür edemez.

 

Peygamber sevgisini kimsenin sansür edemeyeceğini ve onun sevdasını haykırmaya kimsenin engel olamayacağını belirten Oğraş, "Biz ona aşığız. Aşkımızı, sevdamızı ve karasevdamızı kimse engelleyemez. Bizim o konuda gözümüz kördür. Mesele o olunca bütün sular durulmalıdır. Allah a hamdolsun 7 Nisanda, Anadolu'nun her tarafında, sokaklarda, meydanlarda, Hz. Muhammed (sav) anılmakta ve anılmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Program Grup Kervan'ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra yapılan dua ile sona erdi. (Abdülkadir Alakuş / Bayram Solak -İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.