Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi için yer belirlendi

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi için yer belirlendi

Adana’nın Ceyhan ilçesine yapılması planlanan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi için yer tespit çalışması tamamlandı.

Adana’nın enerji yatırımları açısından önemli ilçesi konumundaki Ceyhan’da kurulması planlanan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için yer seçimi yapıldı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, Ceyhan OSB için gerekli çalışmaları hızlı ve kararlı bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.

Ceyhan Öğretmen Evi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Büyük, enerji alanındaki yatırımlar, petrol boru hatları ve bu sektörlere yönelik çalışmalarla Ceyhan’ın büyük önem taşıyan stratejik bir ilçe olduğunu kaydetti.

Ceyhan ilçesinin, sahip olduğu enerji yatırımlarıyla, Türkiye’nin ve dünyanın ilgisini çeken bir merkez durumunda olduğuna dikkat çeken Büyük, “Ceyhan’a yapılacak olan karma Organize Sanayi Bölgesi, ilimiz ve bölgemiz sanayisinin canlanması ve kalkınması açısından ayrıca büyük önem taşımaktadır. Bugün çok önemli bir gelişmenin sevincini kamuoyuyla paylaşıyoruz ancak burada bitmiyor, bundan sonra daha da yoğun çalışacağız. Katılımcı kuruluşlarla hemen katılım protokol hazırlayacağız, daha sonra OSB‘nin tescili ve kamu tüzel kişiliğini oluşturma işlemini tamamlayacağız. Sonra yerel yönetimlerle birlikte imar planları ile ilgili kısımları gerçekleştirip, kamulaştırma işlemlerine başlayacağız. Valiliğimiz, Ceyhan Ticaret Odası ve katılmak istedikleri takdirde yerel yönetimlerimiz, Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi de bu bölgenin kurulması ve gelişmesi konusunda sorumluluk üstlenmiş olacak. Ümit ederim bu aşamaları da çok kısa bir sürede tamamlar, temel atma törenini de en kısa zamanda coşkuyla gerçekleştiririz” şeklinde konuştu. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.