Ceylanpınar'da 15 Temmuz ile ilgili program düzenlendi

Ceylanpınar'da 15 Temmuz ile ilgili program düzenlendi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde organize edilen 15 Temmuz programında, binlerce kişi bir araya geldi.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin 3’ üncü yıldönümü dolayısıyla Ceylanpınar ilçesinin Cumhuriyet Parkı Miting alanında bir araya gelen binlerce kişi, gecenin ilerleyen saatlerine kadar alanda bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, yapılan konuşmalar, şiir ve ilahi dinletileri, sine vizyon gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Ceylanpınar İlçe Müftüsü Hasari Altınova, 15 Temmuz gecesinin bir darbe gecesinden öte bir işgal gecesi olduğunu belirterek, "Bizi bölmekten, parçalanmaktan muhafaza eden Rabbimize şükürler olsun. Aziz şehitler görevlerini yaptılar ve bu ülkeyi bize emanet olarak bıraktılar. Başta Ceylanpınarlı şehidimiz Ümit Yolcu olmak üzere tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bize bir emanet bıraktı. Bize düşen ise o emanete sahip çıkmaktır." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Bayrampaşa'da şehit düşen Ceylanpınarlı Ümit Yolcu'nun ağabeyi Bahattin Yolcu da 15 Temmuz'da şehit düşenlerin, bu vatanı yeniden bu millete armağan ettiğini belirterek 15 Temmuz'un yeni nesillere anlatılması gerektiğini vurguladı.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak da 3 yıl önce ülkemizde tarihinin en alçak ihanetlerinden birinin yaşandığını hatırlatarak, "O günün gecesinde FETÖ terör örgütüne mensup hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile milletimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmişti. Milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultmuş ve darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak darbeyi bertaraf etmiştir. O gece milletimiz yeni bir kurtuluş mücadelesi vermiştir." ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik ise, "15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarımızı meydanlara davet etmesi üzerine, kahraman milletimizin darbecilere karşı verdiği destansı mücadelesi ile bertaraf edilmiştir." diye konuştu.

Program okunan sela ve duanın ardından son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.