Ceylanpınar'da bir okulda bayrak indirildi

Ceylanpınar'da bir okulda bayrak indirildi

Ceylanpınar'da PKK/BDP'liler, Lice olaylarını bahane ederek 1 okulun bayrağını indirip, kantinlerini yağmaladı.

ŞANLIURFA – Lice olaylarını bahane ederek Ceylanpınar’da dün gece yürüyüş yapmak isteyen PKK/BDP’lilere  polis müdahale etti.

Eylemciler Cumhuriyet mahallesinde Bulunan iki ayrı okula saldırdı. Başak İlköğretim Okullardan birinin bahçesinde bulunan bayrak, eylemciler tarafından indirildi, Atatürk’ün büstleri de eylemciler tarafından kırıldı. Ayrıca okulun güvenlik kameraları ve  kapı kilitlerine  zarar verildi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulunda  , ana sınıfına  giren eylemciler, sınıfı  tamamen dağıtarak kullanılmaz hale getirdi.

Okul yetkililerin verdiği bilgiye göre,  okul kantinini de yağmalayan  eylemciler, spor malzemeleri, bilgisayar, LCD televizyon ve güvenlik kameralarını tahrip ettiler.

Kasadaki Bin 300 TL’yi de çaldılar

Adını vermek istemeyen okul kantini işletmecisi, “Sabah geldiğimde kantinimin dağınık olduğunu ve kasamda bulunan bin 300 TL’nin çalındığını fark ettim.” dedi.

Sokak aralarında çöp konteynırını devirerek çöpleri yollara savuran eylemciler, dışarıda park edilen arabalara  da zarar verdi.

“Okullarda gece güvenlik yok”

Daha önceki eylemlerde de okulların zarar gördüğünü belirten oku yetkilileri, “Okulumuz maalesef daha önce de, seçim sonrası yapılan eylemlerde zarar görmüştü, Okullarda gece güvenlik yok. 11 işkur elamanı var ama, bu işkur elemanlarını gece nöbetçisi yapamıyoruz. Her hastanede olduğu gibi, okullarda da güvenlik görevlilerin bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.