Ceylanpınar'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Ceylanpınar'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Ceylanpınar Ensar Derneği ve Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşku ile gerçekleşti.

ŞANLIURFA - Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ensar Der)  ile Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Belediye Kapalı Semt Pazarı alanında yapılan etkinliğin sunuculuğunu Ahmet Aydın yaptı. Program Ahmet Özdoğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Program ‘Peygamber Sevdalıları Mevlid gurubunun okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti.

 

Programda Kürtçe konuşma yapan Yazar Bahattin Temel şunları söyledi: “Değerli kardeş ve bacılarım müjdeler olsun size bugün Muhammed’in aşkı için toplanmış Allah için gelmişsiniz bu meydana.  Siz de Allah’ın melekleri gibi beraber salavat getirin.”

 

Katılımcılara tavsiyelerde bulunan Temel,  “Değerli kardeşlerim yılın 365 gününü Allah’ın peygamberi hayatımızda olmalıdır. Bunu unutmamalı ve sadece bugüne has olmamalıdır. Kardeşlerim size bir tavsiyede bulunacağım. 1 yıla kadar muhasebemizi yapalım ve ne kazandıklarımıza bakalım. Kardeşlerim Peygamberimiz Allah azze ve cellenin yanından bize Kitap getirdi. İçimizde bu toplulukta Kur’an okumasını bilmeyen mutlaka öğrensin ve 1 yıl içerisinde hatim edecektir inşallah. Okumasını bilen kardeşlerim içinde şeklinde konuştu. 1 Yıl içerisinde Kur’an’ın anlamını okuyarak öğrenin.

 

"10 Ayet ve 10 hadis ezberleyelim"

Kardeşlerimden bir ricam daha 1 yıl içerisinde sadece 10 ayet ve 10 hadis ezberlemeleri,  uzun veya kısa hiç fark etmez. Ve son olarak kardeşlerim 1 yıl içerisinde amellerimize bakalım. Hangi davranışımız Resullülah’a yakın hangi davranışımız uzak bu bağlamda neyimiz uzak ise onu gözden geçirerek kendimize çeki düzen verelim.” Şeklinde konuştu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik Hoca da şöyle konuştu “Hz Aişe validemize sahabeler soruyorlar, Ey Anneciğimiz efendimizin ahlakından bize biraz bahseder misin? Efendimizin ahlakı nedir diye, Hz Aişe annemiz onlara diyor ki; siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? Peygamber efendimizin ahlakı yürüyen Kur-an’dı. Canlı bir Kur’an idi. Efendimizin ahlakına ve hayat tarzına bakalım. Bizim için yegâne örnek hem dünya hem de ahrette kurtuluşumuza vesile olacak iki ana unsur vardır bunlardan biri Allah’ın kitabı diğeri de efendimiz (s.a) sünnetidir.” dedi.

 

Program okunan dua ile son buldu.

(Mustafa Kaynak – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.