Ceylanpınar’da sağlık çalışanlarına şiddet

Ceylanpınar’da sağlık çalışanlarına şiddet

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde son bir hafta içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik 2 kez sözlü ve fiziki şiddet yaşandığını belirten Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi, yaşanan bu saldırıların, doktorların ilçeden kaçmasına neden olduğunu belir

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Muratlı Mahallesi köy yolunda meydana gelen trafik kazasının ardından hastaneye getirilen yaralılardan 23 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesinin ardından doktorları suçlayan yakınları doktorlara saldırdı.

Hastanede  arbede yaşanmasına neden olan olayda, güvenlik görevlilerinin ve polisin müdahalesi sonucu yatıştırılan kadının yakınlarından şikâyetçi olmayan hastane yönetimi, hasta yakını psikolojisini anladıklarını, söz konusu yaralının gelmesinin ardından eldeki imkânlar ölçüsünde olaya anında müdahale edildiğini ancak yaklaşık yarım saat sonra kadının kalbinin durduğunu belirterek, “Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralıyı kaybettik” dedi.

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı motivasyon kaybına neden oluyor

Sadece Ceylanpınar’da değil Türkiye’nin birçok yerinde sağlık çalışanlarının ölümle dahi sonuçlanan fiziki şiddette maruz kaldıklarını belirten Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Güney Cem Bülbüloğlu, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan bu tür saldırıların doktorların mesleki anlamda motivasyon kaybına neden olduğunu söyledi.

İlçe Devlet  Hastanesinde yaşanan son olayda ise acil servise getirilen yaşlı hastaya 2 pratisyen ve bir uzman doktor tarafından müdahale edildiğini belirten Bülbüloğlu, hastanın sevk işlemi için 112 acil servisle gereken irtibatın sağlandığını ve ambulans beklendiği sırada hasta yakınları tarafından bir anda doktorların fiziki ve sözlü şiddete maruz kaldığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının en çok tayin talebinde bulunarak gitmek istediği bölgenin Şanlıurfa bölgesi olduğunu söyleyen Doktor Cem Güney Bülbüloğlu, hasta yakınlarını anlamaya çalıştıklarını ancak, doktorluk mesleğinin gerektirdiği her şeyi imkanlar dahilinde yerine getirmelerine rağmen yapılanların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Doktorların yaşananlardan sonra bir an önce görev sürelerinin bitmesinin ardından ilçeyi terk etmek istediklerine vurgu yapan başhekim, bunun en büyük zararını yine biz bölge halkının çekeceğini ifade etti. (Mustafa Kaynak – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.