Ceylanpınarlı gazeteciler AA muhabirine yapılan saldırıyı kınadı

Ceylanpınarlı gazeteciler AA muhabirine yapılan saldırıyı kınadı

Anadolu Ajansı muhabirine Diyarbakır'da yapılan saldırı Ceylanpınarlı gazeteciler tarafından kınandı.

ŞANLIURFA –  Diyarbakır Anadolu Ajansı muhabirinin saldırılarını kınayan Ceylanpınarlı gazeteciler basın bildirisi yayımlayarak, gazetecilerin çalışmasının engellenmesi ve şiddetin hedefi haline getirilmesinin basın özgürlüğüne müdahale olduğunu söyledi.

 


Ceylanpınalı  gazeteciler, İhlas Haber Ajanından Uğur Kuş, Cihan Haber Ajansından Cumali  Pekmezci, Doğan Haber Ajansından Şafak Sağ, Ceylanpınar Gazetesinden Musa ve Bilal Tepedelen, Al Jezira Türk’ten Abdurahim Aydın ve ,  İlke Haber Ajansından Mustafa Kaynak   imzasıyla  yayınlanan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:” Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulun önündeki grup tarafından saldırıya uğrayan Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Hüseyin Bağış ve Aziz Aslan’a yapılan saldırıları kınıyor ve bu saldırıların toplumun vicdanı olan gazetecilere yapıldığını bir kes daha deklare ediyoruz.

 

Gazetecilere yönelik saldırılara karşı etkili önlemler alınmadığı ve cezalar verilmediği için meslektaşlarımız şiddetin hedefi olmaya devam ediyor. Son olarak Diyarbakır'daki olaylarda  AA muhabiri Hüseyin Bağış bıçaklanırken, Aziz Aslan  da darp edilmiştir. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkı için görev yapan gazetecilere yönelik saldırıyı yapanları kınıyoruz. Sorumlularının cezalandırılmasını istiyor, meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Gazetecilerin çalışmasının engellenmesi ve şiddetin hedefi haline getirilmesinin basın özgürlüğüne müdahale olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz."   (Mustafa Kaynak – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.