Cezaevinde oğluma işkence ediyorlar

Cezaevinde oğluma işkence ediyorlar

Kırıkkale Cezaevi’nde kalan oğlunun iki başgardiyanın fiziki ve psikolojik baskılarına maruz kaldığını ifade eden baba Recep Aslan, yetkililerin bir an önce bu sorunu gidermelerini istedi.

Oğlunun Cumali Aslan’ın cezaevinde işkencelere maruz kaldığını iddia eden baba Recep Aslan’ın anlattıkları ‘Bu kadar da olur mu?’ dedirtecek cinsten.

Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan oğlunun iki başgardiyan tarafından işkenceye maruz bırakıldığını iddia eden baba Recep Aslan bir an önce yetkililerin buna çözüm getirmesini istedi.

Baba Recep Aslan oğlunun yaşadığı sıkıntıları İlke Haber Ajansına  anlattı. İki başgardiyanın oğluna sürekli zorluk çıkardığı iddiasında bulunan Aslan, oğlunun namaz kılmasına dahi karışıldığını belirtti.

Oğlum fiziki ve psikolojik işkence görüyor

Oğlu Cumali’nin, yaklaşık 10 yıldır cezaevinde tutulduğunu belirten Recep Aslan, “Daha önce kaldığı cezaevlerinde hiçbir şikâyeti olmamıştı. Ta ki beş altı ay önce Kırıkkale Cezaevi’ne nakledilene kadar. Bu cezaevinde onunla çok uğraşıyorlar. İbrahim Kaya ve Necmi adında iki başgardiyan oğluma fiziki ve psikolojik işkence yapıyorlar. Süngerli odaya kilitledikleri oğluma, iki gün boyunca su bile içirmemişler. Cezaevinin birçok imkânlarından oğlumu faydalandırmıyorlar” dedi.

 

Oğlumun namazına karışıyorlar, alay ediyorlar

Oğluyla ancak telefonda birkaç dakika konuşabildiğini ifade eden Aslan, “Konuştuğumuz süre içerisinde ancak birkaç kelime edebiliyor. Yaşadığı birçok sıkıntıyı dile getiremiyor. Özellikle ismini verdiğim bu iki başgardiyandan çok şikâyet ediyor. Oğlum, başka sıkıntı veren kimsenin olmadığını, özellikle kendisini sıkıntıya koyanların bu ikili olduğunu söylüyor. Nerede kötü bir koğuş varsa, oğlumu oraya koyuyorlar. Açık üniversite okuyan oğlumun okumasına bile karışıyorlar. Çalışamayacağı koğuşlara koyuyorlar. Nerdeyse namaz kılmasına dahi karışıyorlar. Oğlum seccade istedi benden, gönderdim ama, onu bile almadılar içeriye. Oğlum namazında niyazında bir insan ama, bunlar namazlarıyla dalga geçerek engel olmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Yaşadığı sıkıntılar, oğlumun psikolojisini bozdu

Oğlunun yaşadığı sıkıntılardan dolayı psikolojisinin bozulduğunu belirten Aslan, “Onun ifadesine göre Kırıkkale’ye geçtiğinden beri psikolojisi bozulmuş. Oğlumun yaşadığı bu sıkıntılardan dolayı cezaevini aradım. Üç sefer aramama rağmen cezaevi müdürü benimle görüşmedi. Her defasında danışmanı çıkıyor. Ona da durumu arz ettim ama, hiçbir değişiklik olmadı. Kimler bu konu ile ilgileniyorsa, bir an önce bu konuya el atarak, bu konuyu bir an önce çözmelerini istiyorum. Ben de, eşim de hasta olduğumuz için, doğru dürüst ziyaretine de gidemiyoruz. Asgari ücretle geçiniyoruz. Uzak olduğu için, yol parası da sıkıntı oluyor. Oğlumun en kısa zamanda yakın bir yere nakledilmesini de istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Konu ile ilgili iddiaları sormak istediğimiz Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü, telefonlarımıza çıkmazken, görevli bir memur ise iddiaları reddetti.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.