Cezaevine kitap bağışı

Cezaevine kitap bağışı

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde kurulan kütüphaneye kitap bağışı yapıldı. Mardin Barosu tarafından bağışlanan 500 kitap, cezaevindeki kütüphaneye yerleştirildi.

Mardin Barosu, cezaevinde kurulan kütüphaneye kitap bağışında bulundu. Başsavcı Ahmet Bektaş, kitapların kütüphanede durmaması ve okunması için en çok kitap okuyan mahkûmların ödüllendirileceğini söyledi.

Kitap bağışı nedeniyle cezaevinde bir program düzenlendi. Programa Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Baro Başkanı Çelebi Araz, cezaevi müdürü ve mahkûmlar katıldı. Program öncesi mahkûmlara canlı müzik dinletisi yapıldı.

Programda konuşan Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, kitapların kütüphanede durmaması ve okunması için en çok kitap okuyan mahkûmların ödüllendirileceğini söyledi.

Bektaş, "Mardin Baromuz, cezaevinde kurulan kütüphanemizi güçlendirerek kitap bağışında bulundu. Tabi kitaplar, kütüphanede kalsın diye hediye edilmedi. Burada zaten zamanımız bol, yapacak başka bir işimiz yok. O yüzden bol bol okuyacağız. Hatta şöyle bir şey de yapacağız; belli sayıda kitap okuyan mahkûmlara yasal çerçevede birtakım ödüller vereceğiz. Kitapların raflarda durmaması için böyle çalışma yapacağız. Ben bunu takip edeceğim. Kim daha çok kitap okursa onu ödüllendireceğiz. Bizim için kendiniz için kitap okuyun. Baro Başkanımızı ve yönetimine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Mardin Barosu Başkanı Çelebi Araz ise cezaevi kütüphanesine 500 kitap hediye ettiklerini, ancak kitapların okunması durumunda bu sayıyı artıracaklarını söyledi ve Başsavcı Bektaş ile cezaevi yönetimi ve mahkûmlara teşekkür etti.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, konuşmaların ardından kitap bağışında bulunan Baro Başkanı Çelebi Araz'a plaket takdim etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.