Cezayir ithalat yasağını genişletti

Cezayir ithalat yasağını genişletti

​Cezayir tarafından bir kısım ürün için getirilen ithalat yasağı kapsamı genişletilerek ürün sayısı 877'ye yükseltildi.

Ekonomi Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Cezayir tarafından bir kısım ürün için getirilen ithalat yasağının kapsamı genişletilerek ürün sayısının 877'ye yükseltildiği ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Cezayir tarafından bir kısım ürün için getirilen ithalat yasağı uygulaması, 23 Mayıs 2018 tarihi itibariyle güncellenerek liste kapsamı ürün sayısı 877'ye yükseltilmiş olup bahse konu ürünleri gösterir listeye buradan ulaşılabilmektedir." denildi.

İthalatı yasak edilen ürünlerin listesine bakanlığın internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Cezayir'in yaşadığı ekonomik sıkıntıları çerçevesinde ürün ithalatını durdurması ile Türkiye'deki firmalar listede yer alan ürünlerini Cezayir’e ihraç edemiyor. Bu kısıtlama sadece Türkiye’ye yönelik olmayıp Cezayir ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalamamış tüm ülkeleri kapsıyor.

Cezayir Ticaret Bakanı Muhammed bin Muradi, geçen yıl yaptığı açıklamada, 2018 yılında yaklaşık 900 ürünün ithalatının "yerel sanayinin korunması" amacıyla yasaklanacağını duyurmuştu.

Ekonomisinin yüzde 97'si petrol gelirlerine dayanan Cezayir, 2014 yılında dünya piyasasında akaryakıt fiyatlarının düşmesi sonucu büyük bir mali kriz yaşıyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler