CHP konvoyunu koruyan askerlerden biri hayatını kaybetti

CHP konvoyunu koruyan askerlerden biri hayatını kaybetti

Artvin’in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoyu koruyan askeri araca PKK’liler tarafından açılan ateş sonucu bir asker hayatını kaybetti.

Artvin’in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında çıkan çatışmada konvoyu koruyan askeri araca PKK’liler tarafından açılan ateş sonucu bir asker hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nu aradı

Olay sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ala,  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konvoy güzergahındaki çatışmayla ilgili, "Konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, iki astsubay da hafif yaralanmıştır.” dedi.

Kılıçdaroğlu bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, bağlandığı bir televizyon kanalında konvoyu koruyan bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

CHP konvoyunun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o.” diye belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından olaya tepki göstererek  “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”  ifadelerini  kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.