CHP'li belediyeden cami düşmanlığı

CHP'li belediyeden cami düşmanlığı

İstanbul Avcılar Belediyesi, cami cemaatinin cami içerisinde yapmayı planladığı gasilhane ve morg için izin vermemesi tepkilere neden oldu.

CHP’li İstanbul Avcılar Belediyesi ilçede bulunan Sıddık Cami cemaatinin cami bahçesine yapmayı planladığı morg ve gasilhane için izin vermedi. Camilerin zorunlu olarak içerisinde bulunması gereken gasilhane ve morga imarda olmadığı gerekçesiyle izin vermemesi tepkilere neden oldu.

Caminin sorunları ile ilgili defalarca belediyeye gitmelerine rağmen hep elleri boş döndüklerini ifade eden cami imamı ve aynı zamanda caminin dernek başkanı Niyazi Ahlatlı, “Yaklaşık 5 yıldan bu yana caminin dernek başkanlığını yürütmekteyim. Camimizin eksiklikleri ve sorunları ile ilgili Belediye ve diğer yetkililer ile bir dizi görüşmeler yaptım. Camimizin avlusunda bulunan harabe yeri yıkıp yerine yeni ve modern bir yer inşa etmeye karar verdik. Avcılar Belediyesi ve imar müdürleri ile görüştüğümüzde buranın imar için uygun olmadığını iddia ettiler. Bizler de belediye başkanına ‘Burada 10 bine yakın bina yapıldı sorun olmadı da cami alanına yapmayı düşündüğümüz Gasilhane ve morg mu sorun oldu?’ dedik.  Kabul etmeyip bizi geri çevirdiler. Biz yine de farklı bir zamanda cami cemaatiyle beraber tekrardan belediyeye gittik. Yetkililerle oturduk derdimizi anlattık, konuştuk ama hala bir netice alamadık.” şeklinde konuştu.

Belediyeden yardım değil, izin istiyoruz

Camide bir cenaze yıkama yeri dahi olmadığını belirten Ahlatlı, “Bizler bu metruk yapıları yıkıp yerine modern şekilde üç katlı morg, gasılhane ve Kur’an kursu yapmayı düşünüyoruz. Bize bunu yapamayacağımızın gerekçesi olarak diğer insanların da bu tür yapılar yapacağından çekindiklerini belirten sözler söylediler. Oysaki biz tüm cemaatin, mahallenin faydalanacağı bir alan yapmayı düşünüyoruz. Belediyeden herhangi bir maddi destek beklemiyoruz. Sadece bu caminin eksiği olan yapıları yapıp mahalleliye hizmet etmek istiyoruz. Onlardan beklediğimiz şey hizmettir, sadaka değildir. Seçimden seçime uğrayıp sorunlarımızı soruyorlar ama çözüme yönelik maalesef hiçbir şey göremiyoruz.” dedi.

Belediye, camiyi ‘imar kirliliğine neden oluyor’ gerekçesiyle dava etmiş

2009 yılında dönemin belediye başkanının kendilerini dava ettiğini ifade eden Ahlatlı, “Avcılar Belediyesi eski Başkanı Mustafa Değirmenci bize morg ve gasilhane konusunda yardımcı olmazken 2009 yılında da camimizi imar kirliliğinden dolayı mahkemeye şikâyet etmiş. Mahkeme 2013 yılında sonuçlandığında elimize bu bilgi ulaştı. Açılan davadan camimize 1100 TL ceza kesildi. Bu cezayla ilgili yeni belediye yönetimiyle görüştük ama onlar da mahkemenin kesinleşmiş kararı olduğu için bu para cezasını ödememiz gerektiğini iletti.” ifadelerini kullandı. (M. Erkam Yavuz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler