CHP’den Gençlik ve Geleceğimiz isimli konferansa engel

CHP’den Gençlik ve Geleceğimiz isimli konferansa engel

Balıkesir Onyedi Eylül Üniversitesinde yapılacak olan ve Dr. İhsan Şenocak’ın konuşmacı olarak katılacağı "Gençlik ve Geleceğimiz" isimli konferans CHP İlçe Teşkilatı'nın baskısı sonucu iptal edildi.

Yedi Hilal ve Meşale grupları ile birlikte Meşale Fikir ve Hareket Derneği ortaklığıyla Balıkesir Onyedi Eylül Üniversitende 22 Aralık Cumartesi günü yapılması planlanan ve Dr. İhsan Şenocak’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans, gerekli tüm izinler alınmasına rağmen CHP İlçe teşkilatının ve Kemalist zihniyetine sahip yerel basın sitelerinin baskısı sonucu üniversiteden geri adım atılarak programa saatler kala iptal edildi.

Konferansı tertipleyen öğrencilerden edinilen bilgiye göre, haftalar öncesinden yapılacağı belli olan ve 2 hafta önce bu tür konulara izin veren kurum olan Spor ve Daire Başkanlığından resmi izin alınarak tertiplenen konferansın yerel basında kötü bir şekilde işlenmesi sonucunda CHP Bandırma İlçe Teşkilatı'nın harekete geçerek iptal ettirdikleri ifade edildi. Ayrıca olayı provoke etmek isteyen bir grup öğrenci, WhatsApp gruplarından yazışarak konferansı iptal etmek için programı provoke edeceklerini ve İslam’a, İslami değerlere hakaret ettikleri tespit edildi.

"CHP: Bu tür konferansları asla yapamazsınız"

CHP Bandırma İlçe Teşkilatı'nın söz konusu yetkili merci olan Spor ve Daire Başkanlığına giderek konferansın iptal edilmesini, aksi halde iptal edilmesi için her türlü engeli çıkaracaklarını ve üniversiteye gelerek provoke edeceklerini ifade ediyorlar. Ayrıca üniversite rektörünü arayan CHP Bandırma İlçe Teşkilatı'nın üniversitenin çağdaş bir kurum olduğunu ve bu tür bir konferansın asla yapılamayacağını söylüyor.

"Konferansı provoke etmek için kendi aralarında örgütlendiler"

Konu ile ilgili İLKHA’ya konuşan H.K. isimli öğrenci şunları söyledi;

"Program için yetkililerden izin almak için okul yönetimine başvuruda bulunduk. Yetkililer konu ile ilgili araştırma yapıp döneceklerini söylediler. Araştırma neticesinde izin verdiler. Ancak okulda bulunan farklı görüşteki kişileri bu programı provoke edeceklerini söyleyerek kendi aralarında programlı şekilde örgütlendiler. Hatta bu kişiler bu yobazların karşına kırmızı ruj ve fularlarımızı bağlayıp sabote edelim, dediler. Ayrıca CHP ilçe teşkilatının okulu arayarak böyle bir programa asla izin vermeyeceklerini, üniversitenin çağdaş bir ortam olduğunu savunarak İhsan Şenocak’ı burada barındırmayacaklarını ifade ediyorlar. Okul yönetimi programa saatler kala, "Biz bu programı asla burada yaptıramayız" diye açıklama yaptı. Programa son iki saat kala haber vermeleri sebebiyle gelen davetlilere alelacele başka bir mekân ayarlayarak oraya yönlendirdik. Konferansımızı kadınlara ayrı ve erkeklere ayrı olarak iki defa yapmak zorunda kaldık." dedi.

H.K, avukat olan bazı tanıdıkları aracılığıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Öte yandan programın iptal edilmesi üzerine üniversiteli bir grup genç üniversitenin girişinde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan üniversite öğrencilerinden C.A, "12 Aralık 2018’de izni alınan ve 22 Aralık’ta üniversitenin konferans salonunda yapılması planlana programımız üniversite yönetimine yapılan baskı sonucunda iptal edilmiştir." dedi.

"Gayri ahlaki birçok etkinliğe izin verilirken insanı insan yapan İslam’ın anlatılmasına dahi tahammül edilememiştir"

Çürümüş bir medeniyetin taklitçisi olan zihniyetlerin hortladığını,  konferansına yoğun talep olmasın rağmen asılsız haber ve iftiralarla konferansın gerçekleştirilemediğini belirten C.A, "Biz çok iyi biliyoruz ki burada engellenmek istenen hocamız değil İslam’ın ta kendisidir. Üniversitelerde ve üniversitemizde birçok gayri ahlaki etkinliğe izin verilirken, insanı insan yapan İslam’ın anlatılmasına dahi tahammül edilememiştir. Şairin, "Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya" mısraları bugün vuku bulmuş, bu vatanın öz evlatlarının din ve vicdan hürriyeti, ifade özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır. Daha dün 15 Temmuz’da sokaklarda vatanımızın namusunu çiğnetmemek için sokaklarda canını siper eden, düğüne gider gibi şehadete koşan, Allah Allah nidalarıyla yeri göğü inleten bu vatanın has evlatları bu olayla bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Gülen taraf yine o gece banka kuyruklarında, makarna kuyruklarında bekleyen zihniyetin tarafları olmuştur." şeklinde konuştu.

"Para, pul ve makamın kulu kölesi olmayın"

Üniversite yönetimi ve makam sahiplerine de seslenen C.A. son olarak şu ifadelere yer verdi. Buradan üniversite yönetimine ve elinde makam, mevki olan herkese sesleniyorum! İnisiyatif almaktan korkmayın. Para, pul ve makamın kulu kölesi olmayın. Sadece Allah'ın kulu olun. Kimseden değil yalnızca Allahtan korkun. Son olarak hala tek parti zihniyeti taşıyan CHP ve ona bağlı olan ilçe teşkilatının hangi hakla üniversiteyi arayarak bu programın iptal edilmesine yönelik baskı yapmasını anlamış değiliz. Bu en düşük ifadeyle hadsizliktir. Bu konunun yetkililerce araştırılması ve sonuca bağlanmasını temenni ediyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.