CHP'liler yemin töreninde olay çıkardı

CHP'liler yemin töreninde olay çıkardı

Meclis Genel Kurulu'ndaki cumhurbaşkanlığı yemin töreni sırasında gündem dışı söz almak isteyen CHP'liler istedikleri olmayınca Meclis Başkanı'na hakaret edip, tüzük kitapçığını fırlatarak salonu terk ettiler

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın yemin etmesi için TBMM'de yapılan tören başlarken CHP'li vekillerin neden olduğu kısa süreli bir gerilim yaşandı.

Daha önce yemin törenine katılmayacaklarını açıklayan CHP'li vekiller, Meclis Genel Kurul salonuna gelerek, söz isteyerek usul tartışması açmak istedi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Çiçek, böyle bir şeye müsaade edemeyeceğini söyledi. Vekiller, yurt dışından vekillerin, davetlilerin bulunduğu Genel Kurul'da masalara vurarak protesto gösterisi yaptılar. Vekiller daha sonra salonu terk ederek dışarı çıktı.

Bu arada tartışma sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, elindeki TBMM İç Tüzük belgelerini Meclis Başkanı'na doğru fırlattı. Altay'ın bu davranışı sosyal medyada büyük tepki çekti.

DEMİRTAŞ'DAN CHP'LİLERE TEPKİ

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP'li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı yemin töreni öncesi Başkanlık Divanı'na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatmasıyla ilgili "Böylesine bir günde protesto veya katılmama gibi bir tavır anlaşılırdır, parti kararı olarak yapmışlarsa ona saygı duyarız ama kitapçık fırlatma nezaket ötesi bir durumdur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.