CHP'nin milletvekili aday listesinde Abdullah Gül iddiası

CHP'nin milletvekili aday listesinde Abdullah Gül iddiası

CHP'de, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkanların milletvekili aday listesine alınmadığı öne sürüldü.

24 Haziran'daki genel seçim öncesi milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna sunan partilerden CHP'de, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkanların milletvekili aday listesine alınmadığı öne sürüldü.

Gül'ün adaylığının tartışıldığı dönemde bu fikre itiraz eden CHP'lilerden biri olduğunu belirten Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, listelerin belirlenmesinde söz konusu faktörün etkili olduğunu söyledi.

CHP'nin milletvekili aday listelerindeki tercihi nedeniyle "toplumun büyük infial hâlinde olduğunu" öne süren Pekşen, "Bu listelerin CHP'de çok büyük bir travmaya sebep olduğunu görüyorum." diye konuştu.

CHP'de geçen şubat ayındaki Parti Meclisi seçiminde "Sol Cesaret" grubunda yer alan İlhan Cihaner, Zeynep Altıok, Niyazi Nefi Kara, Şenal Sarıhan, Tur Yıldız Biçer ve Gaye Usluer gibi birçok ismin milletvekili listesinde olmadığı görüldü. Grubun öncülerinden Selin Sayek Böke ile Orhan Sarıbal ise listede kendilerine yer buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler