Çiçek, 'Meydanı dolduranlar HÜDA PAR kitlesi'

Çiçek, 'Meydanı dolduranlar HÜDA PAR kitlesi'

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun geçtiğimiz pazar günü Diyarbakır’da yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirdiği Kutlu Doğum mitingini bir televizyon kanalında değerlendiren Gazeteci Nevzat Çiçek, geçen yıla nazaran bu yıl katılımın daha fazla olduğunu b

Peygamber aşığı Diyarbakır halkı, Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinlik alanını doldurarak, Dünya Müslümanlarının takdirini kazanmaya devam ediyor.

“Meydanı dolduranlar ağırlıklı olarak HÜDA PAR kitlesi”

Bu yılki etkinliğe katılanlar arasında bulunan gazeteci Nevzat Çiçek, Haber Türk televizyonuna telefonlar bağlanarak etkinlikle ilgili bilgi verdi. Geçen yıla oranla bu yıl katılımın daha fazla olduğunu aktaran Çiçek, ‘meydana toplanan kalabalığın HÜDA PAR’ın seçmen kitlesi denilebilir mi?” yönündeki soruya, “Aslında söyleyebiliriz. Tamamını HÜDA PAR’lı sayabilir miyiz, açıkçası bunu yapmak doğru olmaz… Ama ağırlıklı olarak HÜDA PAR kitlesi olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“HÜDA PAR seçim atmosferinde gövde gösterisi yaptı”

7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan etkinliğin önemine değinen Çiçek, “Siz de haberinizde belirttiniz, HÜDA PAR seçim atmosferinde açıkçası bir gövde gösterisi yaptı diyebiliriz. Fakat baktığımızda 9 yerde bağımsız adaylarla seçime girdiklerini görüyoruz.  Ağırlıklı olarak özellikle Diyarbakır, Mardin ve Batman gibi iller başta olmak üzere HDP’nin baraj durumuna göre milletvekili çıkaracaklarını ifade ediyorlar. Urfa gibi yerlerde de sürpriz yapacaklarını söylüyorlar. Bu denklem içerisinde özellikle HDP’nin barajı aşmaması durumunda oluşacak olan milletvekili tablosu içersisinde Şırnak da bile milletvekili çıkaracaklarına söylüyorlar… Dolayısıyla buradaki sürprizin HDP’nin barajı aşıp aşmaması olduğunu biliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Tevhid bayrağı üzerinden mesaj verildi”

Etkinlik alanında platform dışında Türkçe afişlerin az olduğu yönündeki gözlemini aktararak değerlendirmelerini sürdüren Nevzat Çiçek, “Ağırlıklı olarak konuşma içerikleri Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca yapıldı. Sahneye okunan ilahilerde de bu görüldü. Bunun nedenini sorduğumuzda ısrarla iki şey dillendirildi. Bir tanesi, herhangi bir siyasi oluşum mesajı noktasında bunun Türkçe olarak verilmek istenmemesi… Hatta HÜDA PAR yetkililerinin niye sahneye çıkmadığını sorduğumuzda fa aynı cevabı verdiler, ‘Bu Peygambere saygı mitingidir, dolayısıyla da siyasi bir yansımasının olmasını istemiyoruz’ dediler. Bu almamda bayrak ve flamalar da yoktu. Sadece Tevhid bayrakları vardı. Arapçaya gelince; genellikle Tevhid bayrağı üzerinden verilen bir mesaj vardı.” ifadelerini kullandı.(Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.