Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı çiftçilerin borçları 1 yıl ertelendi

Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı çiftçilerin borçları 1 yıl ertelendi

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 'Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı çiftçilerin borçlarının yüzde 3 faiz ile 1 yıl süreyle ertelendiğini bildirdi.

BİNGÖL-İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının resmi gazetede yayımlandığı belirtildi.

 

Yapılan Açıklamada, “Yangın, aşırı sıcak, samyeli, çiğ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine ve Bakanlık diğer sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görev alanı içerisinde yer alan tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ( diğer kamu kurum ve kuruluşları hariç ) T.C Ziraat Bankası A.Ş. ( Banka ) ve Tarım Kredi Kooperatiflerine ( TTK ) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının yüzde 3 faizle ertelenmesi yapılacaktır.” denildi.

 

Gerçek ve tüzel kişilerden ekilişlerinden, ürünlerinden, hayvan varlıklarından, tesislerinden veya seralarından en az yüzde 30 oranında zarar görmüş olmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, şunalar kaydedildi: “Bu durumları İl/İlçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenmiş olması gerekmektedir. Hasar Tespit Komisyonu kararından itibaren 1 ay içerisinde Kararname kapsamında borç ertelemesi isteyen çiftçilerin kredi kuruluşlarına da dilekçe ile müracaat etmesi sağlanacaktır. Hasar Tespit Komisyonları 31.12.2014 tarihine kadar meydana gelebilecek olan afetler ile ilgili çalışmalarda devamlı görev yapacaklardır” ifadelerine yer verildi. Borç ertelemesi için üreticilerin Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl / İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir.”(Nihat Kanat-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.