Çiftçiler alın terlerinin karşılığını alamamakta

Çiftçiler alın terlerinin karşılığını alamamakta

'Dünya Çiftçiler Günü' münasebetiyle açıklamalarda bulunan Van'ın Tuşba ilçesi Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, çiftçilerin alın terlerinin karşılığını çoğu zaman alamadığını söyledi.

'14 Mart Dünya Çiftçiler Günü' münasebetiyle yazılı açıklama yapan Tuşba Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, tarımın en önemli sektörler arasında her zaman yerini aldığını belirterek, emek veren çiftçilerin çoğu zaman alın terlerinin karşılığını alamadıklarını ifade etti.

Dünya üzerinde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tarımla kalkındığına dikkat çeken Özgökçe, “Tarım en önemli sektörler arasında her zaman yerini almıştır. Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de de çiftçilerimizin sorunları ve sıkıntıları elbette vardır. Bu sorun ve sıkıntılarına rağmen çiftçilerimiz çalışmalarına devam etmektedirler. Beslenmemizi sağlayan, bizi aç bırakmayan bütün zor şartlarda yağmur, çamur demeden çalışan çiftçilerimizin emekçilerimizin alın terlerine saygı duyulmalı ve gereken önem verilmelidir. Çiftçilerimiz alın terlerinin karşılığını çoğu zaman alamamaktadırlar. Son yıllarda stratejik değeri daha da iyi anlaşılan tarım sektörünün en zor şartlarda çok büyük emekler vererek üretim yapan siz değerli çiftçilerimizin sayesinde ülkemizin ekonomik büyüme sağladığı bilinmektedir. Tarım sektörü önemli sayıda istihdam da sağlamaktadır.” diye konuştu.

Kente çiftçilik yapmanın oldukça zor olduğunu ancak çiftçilerin, bu zorlukların üstesinden gelerek küçükbaş hayvan üretiminde Van’ı, Türkiye’de birinci sıraya yerleştirdiğini ifade eden Özgökçe, “Çiftçilerimizin toplumsal yapı ve ülke ekonomisinin içerisindeki yeri ve rolünün çok önemlidir. Sürdürülebilir bir tarım politikasının uygulanabilmesi için çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara yönelik uzun vadeli çözümlerin üretilmesi gerekmektedir. Bu vesileyle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında önemli rolü olan ve nasırlı elleriyle üretime devam eden tüm çiftçi kardeşlerimizin bu anlamlı gününü kutlar bol, bereketli bir yıl geçirmelerini dilerim.” şeklinde temennilerde bulundu. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler