Çiftçiler buğday ekimine başladı

Çiftçiler buğday ekimine başladı

Mevsimsel şartlar oluştuğu için Muşlu çiftçiler buğday ekimine başladı.

Bereketli bir hasat mevsimini geride bırakan Muşlu çiftçiler, gelecek yıldaki yeni sezon için buğday ekimine başladı.

Çiftçiler, buğday tarımında ekim zamanını belirleyen en önemli faktörlerden birinin tohum yatağındaki toprak sıcaklığı olduğunu belirttiler.

Toprak sıcaklığı 8-10 derece olduğu zaman ekim yapılırsa, kök gelişmesi hızlı ve kök tacı da derin olacağını söyleyen Efrail Tarhan, erken ekimin de geç ekimin de kış dönemindeki şiddetli soğuklardan buğdayın zarar görmesine neden olacağı için sakıncalı olacağını ifade etti  

Buğdayda kaliteli ve bol ürün alabilmek için ekim zamanının çok önemli olduğunu vurgulayan Çiftçi Haşim Tarhan ise, "Erken ekimler, yüksek toprak sıcaklığından dolayı tohumun çimlenememesine veya çimlendikten sonra yetersiz nem nedeniyle çimlerin kurumasına neden olur. Geç ekimde ise tohum kışa girmeden çimlenmez veya yetersiz çimlenenler kışa cılız girer, soğuklardan zarar görür." dedi.

Yağışlar başlamadan önce, buğday ekimlerinin bitmesi gerektiğini ifade eden M. Emin Tarhan, "Yağışlar başlamadan buğday ekimini bitirmemiz gerekir. Aksi takdirde toprak buğday ekimine elverişsiz hale gelir. Doğru zamanda ekilen buğday kaliteli ve bereketli olur." şeklinde konuştu.

Çiftçiler bereketli bir sezon bekliyor.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler