Çiftçilere arpa tohumu dağıtıldı

Çiftçilere arpa tohumu dağıtıldı

"Arpa Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Batman'daki çiftçilere arpa tohumu dağıtıldı.

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, "Arpa Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında kentteki çiftçilere arpa tohumu dağıtıldı.

Batman Özel İdare Genel Sekreterliğinin finanse etmesiyle yaklaşık 15 ton "önder" çeşidi arpa tohumluğu satın alınıp, çiftçilere teslim edildi.

Arpa tohumu teslim törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, tarımsal alandaki yeniliklerin yanı sıra yeni tohum çeşitlerinin kazandırılması ve verimi yüksek, yeni ıslah edilmiş tohumların il genelinde yaygınlaştırılması amacıyla demonstrasyon çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Erkenci, verimi yüksek, kurağa ve yatmaya dayanıklı, dane protein oranı yüksek olan ve Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ıslah edilen "önder" arpa çeşidi tohumluğunun kentte adaptasyonunun değerlendirilmesi amacıyla temin edilip ildeki çiftçilere dağıtıldığını anlatan Kiyas, "Batman çiftçisinin yeniliklere kavuşması için yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Protein oranı yüksek olan iki sıralı önder arpa çeşidinin ilimiz çiftçileri tarafından denenmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Projenin, ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Çiftçilerin tarımdaki yenilikler için il ve ilçe müdürlükleriyle irtibatlı olmaları gerektiğini dile getiren Kiyas, bereketli bir hasat yılı temennisinde bulundu.

Törene; Kiyas'ın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir ve Şube Müdürü Sadık Yalçın ile çiftçiler de katıldı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.