Çiftçilere domates ve patlıcan fidesi dağıtıldı

Çiftçilere domates ve patlıcan fidesi dağıtıldı

Gaziantep'in merkez Şehitkâmil, Şahinbey ve Oğuzeli ilçesinde 450 çiftçiye domates ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde 300 çiftçiye 285 bin adet patlıcan fidesi, Şehitkâmil ve Şahinbey ilçesinde de 150 çiftçiye, 155 bin domates fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kırmızıbiber fidesi dağıtımıyla başlanan çiftçiyi destekleme çalışmaları, Oğuzeli ilçesinde patlıcan fidesi, Şehitkâmil ve Şahinbey ilçesinde domates fidesi dağıtımıyla devam etti. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de fide dağıtım çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi.

Oğuzeli ilçesinde düzenlenen iftar programı öncesindeki fide dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçinin rahat etmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Oğuzeli ilçesinde 300 çiftçiye 285 bin adet patlıcan fidesi dağıttıklarını dile getiren Şahin, 285 bin fideyi, çiftçi ile buluşturduklarını söyledi.

Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler de çiftçilere 400 koli, yaklaşık 155 bin tane domates fidesi dağıttıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere domates ve biber fidesi dağıtıldı. Dağıtım töreninin ardından toplu halde iftar yemeği yenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.