Çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası" verildi

Çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası" verildi

​Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında düzenlenen eğitime katılan çiftçilere sertifika verildi.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında düzenlenen eğitime katılan 10 çiftçiye "İyi Tarım Sertifikası" verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, iyi tarım uygulamasıyla gelecek nesillere daha sağlıklı toprak bırakacaklarını söyledi.

Karahan, "İlimizin tarım ve hayvancılığını üst seviyelere taşımak için çalışıyoruz. Bu çalışmalardan biri de iyi tarım uygulamalarıdır. İyi tarım uygulamaları gelecek nesillere bırakacağımız toprakların daha iyi kullanılarak daha sağlıklı bırakılmasının sağlandığı uygulamadır. Topraklarımızı o kadar sıkıntılı kullanıyoruz ki eğer bu şekilde kullanmaya devam edersek ilerde ürün elde etmek için kullanacağımız toprak kalmayacak." dedi.

İyi Tarım Uygulamaları kriterlerini anlatan Karahan, "Proje ile çiftçilerimizin ekonomik anlamda gelir artışı sağlanarak, ürünlerde ilaç kalıntısının olmaması, İyi Tarım Uygulamalarına geçişin sağlanması, ilaçlama masraflarının azalması, ürün kalitesindeki artışla doğru orantılı fiyat artışı ve pazarlama kolaylığı sağlanacak, alabalıklarda hastalık mücadelesi, örtü altı, badem zirai mücadelesi konularında bilinçlenecektir. 2017 yılında ilimiz merkezde 4 örtü altı üreticisi 27,00 da alan, Ağın'da 4 badem üreticisi toplamda 133,06 da alanı kapsayan işletmelerde ve Keban'da 2 adet alabalık yetiştiricisi her birinde 200 ton/yıl üzeri üretim kapasiteli tesislerde İyi Tarım Uygulamaları kriterlerini uygulanmıştır." ifadelerini kullandı.

Karahan, konuşmasının sonunda projenin uygulanmasında emeği geçen Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ ve konu uzmanı teknik personele teşekkür etti.

Program eğitime katılan 10 çiftçiye sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen törene; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Alper Aydın, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Neşe Gür, Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Öz, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Dursun Sözlü, Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay, Su Ürünleri Üreticileri Birlik Başkanı Yücel Doğan, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Mehmet Karaca ile üreticiler katıldı. (Murat Polat-İLKHA) 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler