Çiftçilere "Örnek Köylerde Pilot Çalışmalar" projesi anlatıldı

Çiftçilere "Örnek Köylerde Pilot Çalışmalar" projesi anlatıldı

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 81 ilde gerçekleştirilecek olan "Örnek Köylerde Pilot Çalışmalar" projesi çiftçiye anlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 2018 yılı için 81 ilde gerçekleştirilecek olan "Örnek Köylerde Pilot Çalışmalar" projesi kapsamında; Batmanda pilot köy seçilen Çarıklı (Reşikê) köyündeki çiftçilere "Örnek Köylerde Pilot Çalışmalar" projesi anlatıldı.

Batman Merkeze bağlı Çarıklı köyündeki ziyarete; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Verile Şube Müdürü Turgay Vural, Proje ile ilgili teknik personel ve çiftçilere katıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Kiyas, "Bu çalışma ile köylerde; bitkisel ve hayvancılık işletmelerinin 'Her Köy Bir İşletme' olarak beraber çalışma kültürü ile yöneltildiği, girdi ve çıktıların tek elden Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla yapıldığı, Bakanlığımız tarafından organize edildiği, talebe göre birlikte üretim modeli uygulanacaktır. Üretim planlaması için il müdürlüğümüz, çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifi bir araya gelerek mevcut durum analizi, ihtiyaç analizi ve üretim planlaması yapacaklardır. Bu çalışma ile Bakanlığımız ve çiftçiler; üretimin her aşamasında birlikte hareket etmiş, mikro ölçekte yapılan üretim planlaması ile yurt sathında makro ölçekte planlama sağlanmış olacak, çiftçilerimizin girdi temini ile ekim sezonu öncesi finans problemi çözülecektir." dedi.

Kiyas, "Ayrıca alım garantisi ile de pazar olanakları geliştirilmiş, çiftçimizin üretim için gerekli finans sorunu çözülerek aracılara olan bağımlılığı kalmamış olacaktır. Böylece çiftçilerin kendi aralarında birlikte çalışma kültürü geliştirilecek ve tarımsal üretim kayıt altına alınarak, ileriye dönük strateji belirlemede temel dayanak teşekkül etmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler