Çiftçilere tohum desteği devam ediyor

Çiftçilere tohum desteği devam ediyor

Gaziantep'te “Çiftçiyi Destekleme” programı çerçevesinde, ilçelerdeki çiftçilere arpa ve buğday tohumu dağıtımına İslahiye ilçesinde devam edildi.

Gaziantep'te “Çiftçiyi Destekleme” projesi kapsamında çiftçilere verilen tohum desteği devam ediyor. Bu kapsamda Karkamış, Yavuzeli, Nurdağı’ndan sonra Araban çiftçisine de buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Çiftçiyi Destekleme” programı çerçevesinde ilçelerdeki çiftçilere arpa ve buğday tohumu dağıtımına İslahiye ilçesinde devam edildi.

Dağıtım programı için İslahiye’nin Büyükşehir Parkı içerisinde düzenlenen tören öncesinde çiftçilere açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, toprağın bir ana, bir geçmiş ve gelecek olduğunu belirtti.

İslahiye’nin bir kültür, bir tarih ve aynı zamanda Yesemek, Tilmen Höyük olduğunu dile getiren Şahin, “İslahiye en güzel üzümü ve en güzel biberi yetiştirir. Ama en önemlisi İslahiye’nin yetişmiş insan gücü var. Beşeri insan gücü var. Zor şartlarda ayakta durdukları için ben onları alkışlıyorum. Büyük bir çaba gösteriyorsunuz, mücadele ediyorsunuz.” dedi.

“Suyu, güneşi ve toprağı iyi kullanamazsak güzel bir gelecek bizi beklemez” diyen Şahin, “Bugün suyu, toprağı ve güneşi iyi bir şekilde işleyemezsek geleceği hazırlayamayız. Bu toprağı iyi işleyemezsek dışa bağımlı kalırız. Tarım ve toprak ile ilgili hükümetimiz ve biz önemli çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde de büyük bir toprak var. Bu toprakları su ile buluşturmamız, onun için çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bir taraftan Yesemek’i UNESCO’nun kalıcı listesine aldırmak için çalıştıklarını diğer yandan da Mizmil Yaylası’nda güvenliği sağlayıp orada turizmi canlandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin, buralarda önemli hizmetler yaptıklarını söyledi.

“İslahiye biberi Meksika biberinden daha kaliteli”

Meksika’nın biber ürünü ile dünyaya hükmettiğini belirten Şahin, “Benim İslahiye’min Meksika’dan neyi eksik. İslahiye biberinin Meksika biberinden nesi eksik. Vallahi Meksika biberinden daha lezzetli ve İslahiye biberinin salçası Meksika biberinden daha çok çıkıyor. Onun için kendi toprağımız bütün dünya topraklarından daha bereketlidir. Onun için de bizim bu toprak gücümüzü çok iyi kullanmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Şahin, çiftçilere de biber, domates, patlıcan, buğday, arpa, mercimek gibi tohum destekleri vermeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Çiftçi başına 500 kilo tohum verdiklerini ifade eden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise bu tohumların marketlerde satılan bir şey olmadığını belirterek, bu tohumları çiftçinin ayağına kadar getirdiklerini, kaliteli bir tarım üretimi için çiftçiyi desteklediklerini aktardı.

Programda Tarım Krediler Kooperatifi Bölge Başkanı Mehmet Aksu ile İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse de ilçeye yapılan tarımsal hizmetlerden bahsettiler.

Konuşmaların ardından çiftçi temsilcileri adına İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse tarafından Şahin’e bir plaket takdim edildi. Daha sonra hazırda bulunan çiftçilere arpa ve buğday tohumlarının dağıtımı yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler