Cihad ve şehadetin doğru anlaşılması gerekir

Cihad ve şehadetin doğru anlaşılması gerekir

Adana'da düzenlenen "Şehadet Gecesi" etkinliğinde konuşan Araştırmacı - Yazar Mehmed Göktaş, İslam'da cihad ve şehadet anlayışının doğru anlaşılması gerektiğini söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi tarafından düzenlenen "Şehadet Gecesi" programında şehadet makamının yüceliği anlatılırken, İslam şehitleri hayırla yâd edildi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı - Yazar Mehmed Göktaş, İslam'da cihad ve şehadet anlayışının doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çekti.

Şehadete erişmek için şehit gibi yaşamak gerektiğinin altını çizen Göktaş, "Bu işin içinde ulema olacak. Ulemanın olmadığı yolda ölmemeye çalışın." dedi.

Seyhan Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Özlem Ajans sanatçılarının şehadetle ilgili ezgi ve marşlar seslendirdiği program, şehitlerin hayatları ve mesajlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

"Allah yolunda can verdiğimizi sanırız ama…"

Geceye konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmed Göktaş, sözlerine İslam önderleri ve şehitlerini yâd ederek başladı.

Tevbe Suresi'nin 111'inci ayetinin tefsirini yapan Göktaş, "Cennet karşılığında Allah ile alışveriş yapıyoruz ama gerçekten canımız Allah'a gidiyor mu gitmiyor mu, biz ne yapacağız? Bunu bilmemiz gerekiyor. Bu anlamda önemli olan, 'niyet' deyip geçmemeliyiz. Biz, Allah yolunda can verdiğimizi sanırız ama canımız Allah'a gitmeyebilir ve Allah korusun yanlış yere gidebilir. Onun için bugün böyle bir problemimiz var. Neresi Allah yolu… Onu iyi bilmemiz lazım."  ifadelerini kullandı.

"Ulemanın olmadığı yolda ölmemeye çalışın"

İslam'da cihad ve şehadet anlayışının nasıl olması gerektiğini ayrıntıları ile anlatan Göktaş, bu konuda nebevi metottan örneklemelerde bulundu.

Göktaş, "Müslümanın Müslümana canı ve kanı haramdır. Böylesi bir fitne ortamı ancak kâfirlerin işine gelecektir ve onları sevindirecektir. Âlimlerin şehadet önderleri olması gerekir. Bu işin içinde ulema olacak. Ulemanın olmadığı yolda ölmemeye çalışın. Şehadete erişmek için şehit gibi yaşamak gerektiğini öğrenelim. Allah'u Teâlâ bizim şehadetimizi dinin yükselmesine küfrün de zelil olmasına vesile eylesin." şeklinde konuştu.  

Kur'an-ı Kerim'de Hazreti Yahya'nın hayırla yâd edilen bir şehit olduğuna işaret eden Göktaş, Hazreti Yahya aleyhisselamın mücadelesi ve şehadetini ibretleriyle anlattı.

Hasan El Benna ve Şeyh Ahmed Yasin gibi şehadete kavuşan önderlerin mücadeleleri ve şehadet arzularını da dillendiren Göktaş, ölünecekse şerefli bir şekilde can verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmanın ardından program, çocukların seslendirdiği şiir sunumu ve sanatçıların seslendirdiği parçalarla devam etti.

Program, yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.