Çıkan yangın mahalle sakinlerini korkuttu

Çıkan yangın mahalle sakinlerini korkuttu

Bitlis'te çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu dakikalar yaşattı.

BİTLİS-Bitlis merkeze bağlı Saray Mahallesinde çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu dakikalar yaşattı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

 

Meyvelik alanda çıkan yangına mahalle sakinleri müdahale etti. Yangının evlere sıçramaması için kadın, erkek ve çocuklar ellerine aldıkları su kovaları ve küreklerle yangını söndürmeye çalıştılar. Yangın alanına zamanında gelmeyen itfaiyeye mahalle sakinleri tepki gösterdi.

 

Olay yerine geç gelen itfaiye, su yerine tek bir yangın söndürücü tüp ile geniş alana yayılan yangına müdahale etmesi mahalle sakinlerin öfkesini artırdı. Mahalle sakinlerin ve itfaiyenin çabasıyla yangın evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında can kaybı yaşanmazken birçok ağaç yanarak kül oldu.

 

Hatırlanacağı üzere bir hafta öncede Saray Mahallesi ile Yol yazı (Yam) köyü arasında bulunan ormanlık bir alanda çıkan yangına itfaiye bir buçuk saat sonra müdahale ettiği için halktan tepki almıştı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.