Çilekeş bir baba daha evladını göremeden vefat etti

Çilekeş bir baba daha evladını göremeden vefat etti

Komplolara kurban edilen Elazığ İhya Der yöneticilerinden İsmail Sağlam'ın babası Dursun Sağlam(88) evladını göremeden Hakk'ın rahmetine kavuştu.

ELAZIĞ- 28 Şubat döneminde İslami düşüncelerinden dolayı sıkıntılar çeken ve Elazığ İhya Der yöneticilerinden olan İsmail Sağlam’ın babası Dursun Sağlam (88), evladını göremeden Hakk’ın rahmetine kavuştu. Dursun Dayı çocuklarının İslami düşüncelerinden dolayı çeşitli baskılara maruz kaldı.

90’lı yıllarda mahalle camisi olan kubbeli camide çocuklara elifba dersi veren oğlu İsmail ,defalarca gözaltına alındı, taciz edildi. 2010 yılında ise merkezi Elazığ’da bulunan İhya Der’de yönetici İsmail Sağlam’a Polislerin kurduğu komploda, Düzmece tutanaklarla paslaşan  yargıdaki savcı ve hâkimler tarafından 7,5 yıl ceza verilerek hapse atıldı.

Çocuklarına yapılan bu haksızlıklar yetmiyormuş gibi defalarca Dursun Sağlam’ın evi aranarak dağıtıldı. Baskılara ve verilen cezaya dayanamayan İsmail Sağlam, ülkesini terk ederek hicret etmek zorunda kaldı.

 Evlat hasretine dayanamayan Dursun dayı hastalanandı. Yoğun bakımda olan Dursun dayı evladını son bir kez olsun göremeden hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi öğle namazından sonra Palu Yeşilbayır Köyünde aile mezarlığına defnedildi.

 İlke Haber Ajansı olarak merhuma Allah’tan  rahmet, muhacerattaki oğlu ve ailesine baş sağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.  (Ebubekir Alkan- İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler