Çin, Müslümanları köle gibi fabrikalarda çalıştırıyor

Çin, Müslümanları köle gibi fabrikalarda çalıştırıyor

Komünist Çin yönetiminin Uygur Müslümanlarını toplama kamplarından sonra köle gibi fabrikalarda çalıştırdığı ortaya çıktı.

Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında işkence ettiği Uygur Müslümanlarının, Komünist Parti tarafından yaptırılan fabrikalarda köle gibi çalıştırıldığı da ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletlere göre yaklaşık bir milyon Uygur Müslümanının tutulduğu düşünülen kamplarda kalanlar, verilen emirler ve tehditler doğrultusunda bu işleri kabul etmek zorunda kalıyor.

Sovyetler Birliği döneminde insanları taş ocakları ve demir yollarında çalışmaya iten gulag kampları, Çin'de laojiao ismiyle kuruldu. 2013'te yeniden yapılandırılan bu kamplarda Komünist doktrin ve işkencelerle Müslümanlar asimile edilmeye çalışılıyor.

Uydu görüntüleri, Doğu Türkistan çölleri dahil olmak üzere birçok noktada inşa edilen ve içinde yüz binlerce Müslümanın tutulduğu toplama kamplarının son bir yılda 3 katı büyüdüğünü ortaya koyuyor.

Birleşmiş Milletlere göre bir milyon civarında Müslüman Uygur Türkü, Çin'in "eğitim merkezi" olarak dünyaya lanse ettiği toplama kamplarında tutuluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler