Çin: Ticaret savaşının galibi olmaz

Çin: Ticaret savaşının galibi olmaz

Çin ile ABD arasında yaşanacak bir ticaret savaşının galibinin olmayacağını söyleyen Çin Dışişleri Bakanlığı, "Çin, hiçbir tarafla ticaret savaşı başlatmak istemiyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, yaptığı açıklamada, son dönemde ABD ile Çin arasında yaşanan ticari anlaşmazlıklarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Çin-ABD ticari ilişkilerinin belirleyici niteliğin kazan-kazan ilkesi olduğunu söyleyen Chunying, geçtiğimiz kırk yılda Çin-ABD ticari iş birliğinin iki tarafa da büyük pazarlar sağlamanın yanı sıra, çok sayıda istihdam fırsatı oluşturduğunu söyledi.

Çin ile ABD arasındaki ticari dengesizliğin çeşitli sebeplerden kaynaklandığını ifade eden Hua, sorunun çözülmesi için ticaret savaşı yapılması değil, karşılıklı piyasaların açılması suretiyle iş birliği pastasının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir ticaret savaşının galibinin olmayacağını yineleyen sözcü, "Çin, hiçbir tarafla ticaret savaşı başlatmak istemiyor. Ancak herhangi bir taraf bize ticaret savaşı ilan ederse de bundan ne korkar ne de kaçarız. ABD tarafının Çin'in çıkarlarını zedelemeyi sürdürmesi hâlinde, Çin de yasal haklarını korumak için buna sert ve gerekli tedbirleri alarak cevap verecektir" dedi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler