Çin ve Hindistan'da etkili Tayfun ve Fırtına

Çin ve Hindistan'da etkili Tayfun ve Fırtına

Tayfun Çin'i, fırtına Hindistan'ı vuruyor. Çin'de 1,26 milyon kişiyi etkilendi.

Kötü hava koşulları Asya'da can alıyor. Tayfun Çin'i etkisi altına aldı. Çin'in güneyinde büyük zarara yol açan Son-Tinh tayfunu 1,26 milyon kişiyi etkiledi. 

Ülkenin güneyindeki Haynan eyaletinde 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin de kaybolduğu tayfunda, yüz binlerce kişinin yeri değiştirildi.

Çin'den önce Vietnam ve Filipinler'i de etkileyen tafyfun bu ülkelerde de 34 kişinin ölümüne neden oldu.

Şiddetli yağmur ve rüzgarlar nedeniyle 44 bin hektarlık tarım arazisi ve bin 320 evin zarar gördüğü belirtilirken, doğrudan ekonomik kaybın 990 milyon yüen (yaklaşık 158,69 milyon ABD doları) olduğu açıklandı.
 

Hindistan ve Sri Lanka'yı etkisi altına alan tropikal fırtına nedeniyle de binlerce kişi tahliye edildi

Yetkililer, bir petrol tankerinin fırtına nedeniyle Çennai kenti açıklarında karaya oturduğunu açıkladı. Filikalardan birinin alabora olması sonucu bir gemici boğuldu, 6 gemici de kayboldu.

Andra Pradeş eyaletinde iki kişi, şiddetli yağmurda evlerinin yıkılması üzerine can verirken Tamil Nadu eyaletinde de 46 yaşındaki bir kişinin iskeleden denize düşerek boğulduğu belirtildi.

Hindistan Meteorolojisi yetkilileri, Bengal Körfezi'nden gelen fırtınanın, saatteki hızı 75 kilometreye ulaşan rüzgarlara ve 1,5 metrelik dalgalara yol açtığını söyledi.
 

Tamil Nadu eyaletinin başkenti Çennai'de 282 okul yardım merkezine dönüştürülürken fırtınadan etkilenen bölgelerde yaklaşık 150 bin kişi tahliye edildi.

Fırtına, Sri Lanka'da da 2 kişinin ölümüne neden oldu.

Yetkililer, bir kadının kopan ağaç dalının altında kalarak öldüğünü, bir başka kişinin ise sel sularına kapılarak boğulduğunu açıkladı.

Yaklaşık bin evin sel suları altında kaldığı Sri Lanka'da 5 bin kişi tahliye edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.