Çınar Belediyesine ait itfaiye aracı yangını söndürürken yandı

Çınar Belediyesine ait itfaiye aracı yangını söndürürken yandı

Anız yangınını söndürmeye giden Çınar Belediyesine ait itfaiye aracı yandı.

Sur ilçesinde anız yangınına müdahale eden itfaiye aracı yanarak kullanılamaz hale geldi.

Çınar'dan anız yangınını söndürmeye giden itfaiye aracı iddiaya göre çamurda sıkışınca yanarak küle döndü.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  Fethi Suvari, yaptığı açıklamada, Kırmasırt Mahallesi'nde çıkan anız yangınına 8 itfaiye aracı ve 30 personelle müdahale edildiğini belirtti. Suvari, çalışmalar sırasında bir itfaiye aracının yanarak zarar gördüğüne vurgu yaptı.

Anız yangınlarına karşı vatandaşlardan duyarlı ve sorumlu olmalarını isteyen Suvari, anız yangınlarının doğaya ve canlılara zarar verdiğine dikkati çekti. 

Tarlalarda ekin biçildikten sonra kalan anızları yakmanın birçok tahribata yol açtığını aktaran Suvari, şu ifadelere yer verdi:

"Toprağın ve doğal yetişen bitkilerin verimliliğinde rol oynayan birçok canlı ve endemik yapı, anız yakma nedeniyle yok olmaktadır. Sadece daha kolay çift sürmek için yakılan anız nedeniyle sadece doğa zarar görmektedir. Anız artıkları toprağı soluksuz bırakmakta ve rüzgarla dağıtılmasından dolayı kirliliğe yol açmaktadır. Bu durum yasalar nezdinde suç sayıldığı halde halen devam etmektedir."

Suvari ayrıca, anız yakmanın beraberinde birçok risk içerdiğini, köylerin, meraların, ormanların ve meyve bahçelerinin de yangından dolayı zarar gördüğünü kaydetti.

İtfaiye Arama Kurtarma Şube Müdürü Reşat Bakan ise anız yangınlarının çoğunlukla kasıtlı çıkarıldığını öne sürdü. Bakan, alevlerin sadece yaktığı yere değil kente ve içinde yaşayan vatandaşlara da maddi ve manevi zarar verdiğini bildirdi.

AA-ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.