Çınar Devlet Hastanesinin açılışı yapıldı ama aylardır faaliyete girmedi

Çınar Devlet Hastanesinin açılışı yapıldı ama aylardır faaliyete girmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık 10 ay önce Diyarbakır’da açılışı yapılan Çınar Devlet Hastanesi bir türlü faaliyete girmezken, halk duruma tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Haziran seçimleri öncesi, 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü Diyarbakır’da aralarında Çınar Devlet Hastanesinin de bulunduğu toplamda 640 milyon lira maliyetle yapılan 223 projenin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

O tarihte açılışı yapılan Çınar Devlet Hastanesi hala faaliyete girmez iken, mevcut hastanenin hizmetinin yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, hastanenin bir an önce faaliyete girmesini talep ettiler.

Dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından 2 Şubat 2013 Cumartesi günü temel açma töreni gerçekleştirilen 25 yataklı yeni Çınar Devlet Hastanesi, Eker’in yaptığı açıklamaya yaklaşık 1 yıl sonra 12 Şubat 2014’te hizmet vermeye başlayacaktı.

Planlanan sürenin üzerinden 2 yılı aşkındır bir zaman geçmesine rağmen hala yeni yapılan Çınar Devlet Hastanesi faaliyete giremedi.

Dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapılan açıklamada, “Mevcut hastanede 5 branşta ihtisas sahibi hekimler hizmet veriyor iken yeni hastanede ihtiyaç hissedilen temel tüm branşlarda ihtisas sahibi hekimler hizmet verecek. Burası Diyarbakır merkeze çok yakın. Bu nedenle acil durumlarda zaten hastalar Diyarbakır'a sevk ediliyor. Ancak biz ilçede ve civar köylerde yaşayan hemşerilerimiz için daha modern, ameliyathanesi, acil servisi, donanımları olan bir hastane inşa ediyoruz. En fazla 2 yatağın yer alacağı büyüklükte ve lüks odalara sahip bir mimari proje burada uygulanacak.“ ifadelerini kullanmıştı.

“Mevcut hastanede her poliklinik yok”

25 yataklı Çınar Devlet Hastanesinin faaliyete girmemesine tepki gösteren Yusuf Demir, “Çınar’a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Ağaçsever (Botıka)mahallesinden geliyorum. Sabah hastaneye geldim, sıramı bekliyorum. Mevcut hastane küçük olduğundan dolayı yeteriz kalıyor. Bir an önce yeni hastanenin açılmasını istiyoruz. Çınar’a bağlı 160’a yakın Mahalle(köy) var, bu mahalleler Çınar’daki hastaneye geliyor. Bu hastane küçük olduğundan yetersiz kalıyor, mevcut hastanede her poliklinik yok.” dedi.

“Hastane küçük olduğundan dolayı yetersiz kalıyor”

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktan geldiğini belirten Yakup Özdemir, “Çınar’a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Ağaçsever (Botıka)mahallesinden geliyorum. Sabah fiş kestim yaklaşık 4 saattir sıramı bekliyorum. Hastane küçük olduğundan dolayı yetersiz kalıyor, kadın-erkek iç içe sırlarını bekliyor. Bir an önce yeni hastanenin faaliyete girerek, faydalanmayı istiyoruz.“ ifadelerini kullandı.

“Yeni hastane hizmete girerse Diyarbakır’a gitmeye gerek kalmaz”

Yeni hastanede birçok poliklinik olacağından, Diyarbakır’a gitmeye gerek kalmayacağını belirten Biramehmetağa Mahallesi muhtarı Süleyman Kaya, “Çınar’a yaklaşık 65 kilometre uzaklıktan hastaneye geliyoruz. Mevcut hastane küçük olduğundan dolayı bu hastane yetersiz kalıyor. Köyden (Mahalleden) buraya gelene kadar fiş kalmıyor, yeterli sayıda poliklinik yok. Yeni hastanenin açılmasını istiyoruz. Yeni hastanede birçok poliklinik olacağından, Diyarbakır’a gitmemize gerek kalmayacak.“ şeklinde konuştu.

Çınar Devlet Hastanesine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktan geldiklerini belirten Sevgi Yardımcı da yeni hastanenin bir an önce faaliyete girmesini istediklerini söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.