Çınar Düzova köyü kutlu doğum etkinliği 2016 video-foto peygamber sevdalıları

Çınar Düzova köyü kutlu doğum etkinliği 2016 video-foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Düzova köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar ilçesine bağlı Düzova (Kerhıta) köyünde "Vahdet ve Kardeşlik rehberi Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılırken, Kutlu Doğuma özel hazırlanan Hz Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar köydeki her eve ulaştırılarak, köy halkı mevlit programına davet edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu köy meydanı, tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber efendimize yönelik yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlik alanına akın eden ve alanda Kadın-Erkek ayrı alanlarda etkinliği kutlamak için bekleyen köylüler, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

Alanı dolduran kalabalıkta alınlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindana atılan mahkûmların ailelerinin de yoğun bir katılım gösterdiği etkinlik, molla Abdürrahim Akkurt’un Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Şeyh Muhammed Tevvur Önal, Resullulah’ın hayatında örnekler verdi.

Okunan mevlide alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ve Derviş Madsor, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan molla Abdülbari Çelik, Hz Muhammed'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, bir vahdet adamı ve lider olarak Peygamberi anlattı.

Çelik, konuşmasında şöyle dedi: “Malumunuz olmak üzere Peygamberimizden önce insanlar birbirlerinden dağılmış, uzaklaşmış, birbirlerinde nefret eder haldeydi. Hz Muhammed'in Şeriati ile insanlar O'nun toparlanmaya başlayarak birbirlerini sevmeye başladı, kısa süre içerisinde Allah’ın yardımı ile İslam yayıldı ve bu memlekete kadar geldi. Peygamberimiz (sav), Mekke’de bir gün sahabelere ‘Ey Müminler, Müslümanlar, birlik olun, birlik olun, birlik olun’ şeklinde buyurdu. Başka bir hadislerinde ‘Müslümanların samimiyetlerine, birbirlerini sevmelerine, rahmette, lütufta misalleri, bir insan vücudu gibidir. Vücudun bir organı rahatsızlandığında tüm vücut rahatsız olur.' diyor."

"İslam âlemi birlik ve beraberliği terk ettiklerinden dolayı küfür üzerimize hâkim olmuş durumda"

İslam düşmanlarının Müslümanlara karşı çok zalim olduğunu belirten molla Abdülbari, “Ey Peygamber Sevdalıları, bakın kâfirler dünyanın dört bir yanında bulunan Müslümanların çocuklarına, kadınlarına, ihtiyarlarına, hastalarına merhamet etmiyor. Bugün İslam âlemi birlik ve beraberliği terk ettiklerinden dolayı küfür üzerimize hâkim olmuş durumda. Bugün Kudüs, Mekke, Medine ağlıyor. Kudüs, Mekke, Medine ağlarsa Şam’da, Halep’te, Diyarbakır’da, İstanbul, Bosna Hersek, Tahran, Süleymaniye ağlar, tüm İslam beldeleri ağlar. Ey Müslümanlar bizler ittihat edersek Türk, Kürt, Arap, Fars kardeş olursak, Kur'an-ı Kerim ve Resulullah’ın sünneti etrafında toplanırsak, birlik olursak, o zaman Kudüs sevinir. Kudüs sevinirse, Diyarbakır, İstanbul, Van, Bağdat, Halep, Şam sevinir." ifadelerini kullandı.

Alanda bulunan bayanlara da çağrıda bulunan Çelik, “Ey bacılarım ve annelerim, unutmayın, dikkatli olun, kulaklarınızı açın ve iyi dinleyin. Küfür âlemi sizi kandırmasın, İslam kadına izzeti verdi, sizleri bize anne yaptı, sizlere hürmet, kıymet verdi. Çünkü ilk yaratılan, Allah’a secde, şükür eden bizlere tövbe etmesini gösterenlerden biri babamız Hz Âdem, diğeri annemiz Hz Havva’dır. Erkekler nasıl Hz Adem’in varisi ise, annelerimiz de Hz Havva’nın varisleridir. Malumunuz olmak üzere Mekke-i Mükerrem’de bir gece karanlığında üç kişi Hz Peygamberin bahçesinde namaz kılıyordu. Hz Muhammed (sav), Hz Ali ve annemiz Hz Hatice (as) idi. Ey bacılarım sakın annemiz Havva, Aişe ve Hatice’nin yolunu unutmayın, izzet ve şeref İslam'da, Kur'an-ı Kerimde ve Allah’a ibadet etmektedir. Huzurumuz sokaklarda, küfrün hizmetinde değil, çocuklarımızı Resulullah’ın ahlakıyla büyütmededir.“ şeklinde konuştu.

Özlem ajans sanatçıları ilahilerini seslendirmesinin ardından, program molla Bahattin Demirel’in yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)




















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum