Çınar Êxilya Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği

Çınar Êxilya Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Alabaş (IXliya) köyünde kutlu doğum programı düzenlendi.

DİYARBAKIR- Peygamberimizin doğumu münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platform tarafından Çınar ilçesine bağlı Ixliya Köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe halkın yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

 

Abdulvahap Bök’ün Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan kutlu doğum programı, ilahi sanatçısı Bilal’in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

 

Mevlidi şerifi seslendiren Bilal Güler ve Yılmaz Doğan’ın ardından program yağan yağmura rağmen devam etti.

 

Daha sonra Abdülbari Çelik bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında sık sık ayet ve hadislerle Kuran’ı Kerim’in Müslüman’ın hayatındaki öneminden bahsetti.

 

Çelik konuşmasında, “Allah (cc) bir ayette ‘şüphe gözetmeden Allah’ın kitabına tutunan kimse doğru yol üzerinedir, kurtuluşa ermiştir’ diye ferman ediyor. Dünya zulüm ve karanlık altında bulunduğu bir sırada yüce kitabı Kuran’ı göndererek insanları aydınlığa çıkardığını“ belirterek son yıllarda bölgede zulüm ve karanlığın altında olduğu sırada “Allah’a iman eden insanlar çıktı ve Allah’ın emirlerini ve Nebevi daveti bölgeye yayarak bölge insanını zulüm ve karanlıktan çıkardığını“ ifade etti.

 

Çelik, Kutlu Doğum konuşmasında daha sonra, “Hz. Aişe annemize Peygamberimiz sorulduğunda ‘Hz. Peygamber yürüyen Kuran idi. Kuran Kerim Hz. Muhammed’in (SAV) her şeyi idi. Ey Müslümanlar bizim de hayatımızda komşuluk, akrabalık, ticaretimiz ve hayatımızın her alanında Kuran ve sünnet hakim olmalıdır“ diyerek bu tavsiye ve nasihatlerin dikkate alınması gerektiğini, sadece evlerin yüksek yerlerine, mezarlıkta okunsun diye değil, hayatın her alanında hakim olması gerektiğini, ifadelerine yer verdi.

 

Programda ayrıca kız çocukları ilahi grubu seslendirdiği ilahilerle programa ayrı bir renk kattı.

 

Cemal Çınar ise yaptığı konuşmada, Müslüman’ın hayatının her alanında Hz. Peygamberi örnek alması gerektiğini söyleyerek,  “Kur’an’ı insana çevirseniz Hz. Muhammed, Hz. Muhammed’i kitap olarak düşünürseniz Kur’an akla gelir“ diyerek Müslüman’ın hayatının alanında Kur’an ve sünneti örnek alması gerektiğinin altını çizdi. 

 

Çınar daha sonra,“Asrımızda bazı insanlar çıkarak aramızdan Kur’an ve Sünneti yaşantımızdan çıkarmak için çalışıyor. Fakat bugün burada da sizin de gösterdiğiniz gibi Kur’an ve sünnet yolunda hizmet eden insanlar vardır“ diyerek Allah’ın ipine sarılanların kurtuluşa ereceğini ifade etti.
Program ilahi sanatçıları Bilal ve Mahfuz seslendirdikleri ilahiler ile devam etti.

 

Program Cihat Şanlı’nın yaptığı dua ile sona erdi. 

Çınarınsesi

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.